ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 17/5/2010

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Όλα αυτά τα χρόνια πορευθήκαμε με πνεύμα ενωτικό, υπεράνω κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων και έτσι καταφέραμε αρκετά πράγματα, όπως ιδιαίτερα οι παλαιότεροι γνωρίζετε. Σφυρηλατήσαμε μία σχέση εμπιστοσύνης, φυλίας, αλληλοεκτίμηση, ανιδιοτέλειας, στην προώθηση των στόχων μας. Ουδείς υπολείπεται σε πατριωτισμό και διάθεση προσφοράς των άλλων και ο λόγος αυτός επιβάλλει αλληλοκατανόηση και σεβασμό. Οι στιγμές που περνάμε είναι πράγματι οι πιό κρίσιμες για τον τόπο και για την επιβίωσή μας ως Δικηγορικών Συλλόγων, ως συλλειτουργών, ως επαγγελματιών.
Υπάρχουν ασφαλώς Δικηγορικοί Σύλλογοι με τις ιδιαιτερότητές τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά υποστείλαμε κάποιοι την συμαία του αγώνα. Μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια να προτάσσουμε την αξιοπρέπειά μας και να καταθέτουμε την ψυχή μας για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οι ώρες απαιτούν, σύνεση, αλλά και τόλμη και αποφασιστικότητα. Ουδείς διαθέτει το αλάθητο, όπως ουδείς νομιμοποιείται να φθάνει σε ύβρεις, κατά τρόπο απαράδεκτο και ανάρμοστο. Ο καθένας οφείλει να παίρνει πρωτοβουλίες ερχόμενος σε επαφή με τους βουλευτές της περιφέρειάς του και όποιους άλλους κρίνει αναγκαίο και να προωθεί εποικοδομητικά τα θέματά μας. Αυτή είναι θέση ευθύνης και ωριμότητας.
Η στοχοποίηση είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στη χώρα αυτή και είναι αδάπανη. Δαπανηρή είναι η ανιδιοτελής ενασχόληση με τα κοινά. Κι αυτό το έχουμε πράξει η μέγιστη πλειοψηφία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και έτσι διασφαλίσθηκε μία θαυμαστή ενότητα, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου