ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Απαράδεκτες επιθέσεις κατά των υποστηρικτών του «Ναι» σε Δ.Σ.Α. και Τ.Ε.Ε.

Υποστηρικτές του «όχι», προσπάθησαν ματαιώσουν τις συνεδριάσεις του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και της Διοικούσας Επιτροπής του τεχνικού Επιμελητηρίου, με στόχο να επηρεάσουν τις αποφάσεις τους για το δημοψήφισμα.

Κατάληψη στο ΔΣΑ

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών 50 περίπου δικηγόροι, μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας, με κατάληψη διέκοψαν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου επρόκειτο να συζητηθεί ψήφισμα για την διαδικασία της Κυριακής.
Οι «καταληψίες» δικηγόροι, που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητούσαν να μην ασχοληθεί το ΔΣ του ΔΣΑ με το θέμα του δημοψηφίσματος, καθώς οι μνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Και αυτό είναι κάτι που έχουν καταψηφίσει οι δικηγόροι με δημοψήφισμα. Ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν για την αντισυνταγματικότητα ή όχι του δημοψηφίσματος καθώς οι δικηγόροι θα είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι και ενδέχεται να επηρεάσουν την λαϊκή βούληση.

Το ψήφισμα υπέρ του «ναι»

Στο ψήφισμα που τελικά εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ επισημαίνεται: «Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος υποκρύπτει καταστρατήγηση της συνταγματικής απαγόρευσης διενέργειας δημοψηφισμάτων επί δημοσιονομικών θεμάτων. Βασίζεται σε στρέβλωση των νομικών εγγυήσεων με την σύντμηση των συνήθων εκλογικών προθεσμιών – ουσιώδη προϋπόθεση επαρκούς πληροφόρησης του λαού -, την παραπομπή του ερωτήματος σε κείμενα που δεν πληρούν καν τη νομική έννοια του «εγγράφου», αλλά και την πλήρη προχειρότητα ή τη μεθόδευση αναφορικά με κρίσιμα πρακτικά θέματα, όπως ο διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων και, δυστυχώς, η μορφή των ψηφοδελτίων. Πρόκειται για ζητήματα νομικού πολιτισμού, για τα οποία αρκούμαστε μέχρι στιγμής στην κατανυκτική σιωπή των αρμόδιων φορέων».

Επεισόδια στο τεχνικό Επιμελητήριο

Επεισοδιακή ήταν και η συζήτηση στην Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Συμφωνα με τον πρόεδρό του, άνθρωποι που «προφανώς στηρίζουν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ» επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία επειδή υπερτερούσε το ΝΑΙ.
Η επιτροπή είχε συγκληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση με κύριο θέμα τη συμμετοχή του επιμελητηρίου σε επιτροπή υποστήριξης του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Η συνεδρίαση άρχισε με απαρτία και η συζήτηση προχωρούσε κανονικά, όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων εισέβαλαν δεκάδες άτομα. Σύμφωνα πάντα με το ΤΕΕ, η συνεδρίαση εμποδίστηκε από ομάδα αγνώστων που έκλεισαν τις δύο εισόδους της Αίθουσας Συνεδριάσεων και δήλωσαν ότι δεν θα την άφηναν να πάρει απόφαση.
Μετά τις ενέργειες των αγνώστων και παρά τη θέληση της πλειοψηφίας των παρόντων, μέλη της ΔΕ αποφάσισαν να αποχωρήσουν για να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Με τα 8 από τα 15 μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ που παρέμειναν στην αίθουσα, η όλη διαδικασία εμποδίστηκε γιατί ήταν ορατή η πλειοψηφία υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ.
«Ζούμε ιστορικές στιγμές και πρέπει να κάνουμε δύσκολες επιλογές. Αυτό όμως που πρέπει πρώτα από όλα να πετύχουμε είναι η ενότητα των πολιτών και της κοινωνίας μπροστά σε όσα δύσκολα έρχονται. Όποτε ο λαός μας έμεινε ενωμένος μεγαλούργησε, όταν όμως διχάστηκε το πληρώσαμε ακριβά», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.
«Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες στο ΤΕΕ όταν, ως ο πρώτος επιστημονικός φορέας της χώρας, προσπαθήσαμε να συζητήσουμε, να τοποθετηθούμε και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες του δημοψηφίσματος. Κάποιοι προσπάθησαν να ματαιώσουν κάθε συζήτηση και να επιβάλλουν τις απόψεις τους», ανέφερε.
«Υποτίθεται ότι το δημοψήφισμα είναι κυρίαρχη δημοκρατική επιλογή του λαού. Πως όμως ενισχύεται η δημοκρατία, όταν άνθρωποι, που προφανώς στηρίζουν την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν είναι μέλη της ΔΕ/ΤΕΕ έρχονται κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για τη συμμετοχή του ΤΕΕ στις επιτροπές υποστήριξης του δημοψηφίσματος και απειλούν τη Διοικούσα Επιτροπή να μην πάρει απόφαση; Προφανώς γνώριζαν και καταλάβαιναν ότι υπάρχει πλειοψηφία που στηρίζει το «Ναι» στην Ευρώπη, όπως προκύπτει και από ανακοίνωση που υπογράφουν τα οκτώ από τα δώδεκα παρόντα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Αυτές οι καθεστωτικές, φασιστικές και αντιδημοκρατικές λογικές πρέπει να τελειώσουν» κατέληξε ο κ. Στασινός.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ενημέρωσε γραπτώς για τα γεγονότα και τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση.
http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου