ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΔΡΑΜΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΑΠΟΧΗ ΤΗΝ 9-4-2014

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Καλαμάτα 7 Απριλίου 2014    


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

*******************
     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Kαλαμάτας, που συνήλθε στις 7/04/2014, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Καλαμάτας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ύπαρξη του ΚΕΑΟ και τις περαιτέρω ενέργειές του (αστικές, ποινικές), στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του κλάδου σε συνδυασμό με τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου (διαμεσολάβηση, αποζημίωση-συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής). Παράλληλα συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                                                     (ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, που συνήλθε στις 01/04/2014, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ύπαρξη του ΚΕΑΟ και τις περαιτέρω ενέργειές του (αστικές, ποινικές), στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του κλάδου σε συνδυασμό με τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου (διαμεσολάβηση, αποζημίωση-συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής). Παράλληλα συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Την ημέρα της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη.


Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:
α)   κρατούμενοι (Ποινικά) – αντιρρήσεις (Διοικητικά)
β)   παραγραφές – προθεσμίες
γ)   αποφυλακίσεις, συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
δ)   αναστολές πλειστηριασμών και εκτελέσεως αποφάσεων
ε)   αιτήσεις και συζητήσεις προσωρινών διαταγών
στ)
 για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα συντρέχει περίπτωση παραγραφής για πράξεις που φέρονται ότι τελέστηκαν πριν από την 1.1.2008 σε α΄ βαθμό και πριν από την 1.1.2007 σε β΄ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων και προσθήκης.
                             Πειραιάς,  4  Απριλίου 2014
        Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σταματογιάννης                   Παναγιώτης Πετρόπουλος    



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ   ΜΕΓΑΡΟ   ΔΡΑΜΑΣ
Τηλ. 25210 – 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ   25210 – 55332, 55455
661 00      ΔΡΑΜΑ
http://www.dsdr.gr      E-mail : info@dsdr.gr 
  

                                                                                                                                                Δράμα, 8 Απριλίου 2014



ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας που συνήλθε εκτάκτως την 8.4.2014 αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποχή των Δικηγόρων Δράμας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014
εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ύπαρξη του ΚΕΑΟ ( Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ), στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του κλάδου, όπως και οι πρόσφατα ψηφισθείσες, με τουλάχιστον αντιδεοντολογικό τρόπο, διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου ( διαμεσολάβηση, αποζημίωση - συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής ). Παράλληλα συμπαραστέκεται στα αιτήματα των εργαζομένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που απεργούν πανελλαδικά την ίδια ημέρα.
Η τυχόν χορήγηση αδειών για παράσταση σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη θα εξεταστεί από το Δ.Σ. κατόπιν σχετικής αιτήσεως του συναδέλφου.
Εξαιρούνται περιπτώσεις παραγραφών, προθεσμιών, συμπληρώσεις ορίων προσωρινής κράτησης, αναστολές πλειστηριασμών, αιτήσεις και συζητήσεις προσωρινών διαταγών, προκαταθέσεις προτάσεων και καταθέσεις προσθηκών.-

Εκ του Δ.Σ.



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
το Δ.Σ. του Δ.Σ.Ζ., που συνήλθε εκτάκτως σήμερα, 7-4-2014, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Ζακύνθου από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, ενώπιον όλων των πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων και διοικητικών Αρχών, εντός και εκτός Ζακύνθου, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ύπαρξη του Κ.Ε.Α.Ο. και στις μελετώμενες ενέργειές του (αστικές, ποινικές) εναντίον δικηγόρων, στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων, που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα και αποσαθρώνουν το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου, στη συνεχή συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, σε συνδυασμό με τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου (διαμεσολάβηση, αποζημίωση-συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής). Παράλληλα, συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους δίκαιους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Συναδελφικά
Σπύρος Καλογερίας

Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
      ΡΟΔΟΠΗΣ
Κομοτηνή 8-4-2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, συγκληθέν εκτάκτως σε συνεδρίαση, σήμερα 8 Απριλίου 2014 και ώρα 11.00 και  συνταυτιζόμενο πλήρως με την δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κυρίου Βασιλείου Αλεξανδρή, εκφράζει την πλήρη αντίθεση και έντονη διαμαρτυρία των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης,για όσα εις βάρος του σώματος των δικηγόρων αποφασίσθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αιφνιδιαστικά, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς δημόσια διαβούλευση. Η κατ’ αυτόν τον τρόπο διαδικασία θέσπισης αποσπασματικών και αλλεπάλληλων νομοθετικών μεταβολών, καταδεικνύει, όχι μόνον ελλείμματα στην ποιότητα της νομοθεσίας και της δημοκρατίας, αλλά εν προκειμένω την έλλειψη σεβασμού θεμελιωδών αρχών και την αδυναμία συνολικής κατανόησης των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής δικαιοσύνης και των συλλειτουργών της.
Ειδικότερα:
1. Απουσιάζει οιαδήποτε αιτιολόγηση της αναγκαιότητας για τις αιφνίδιες αλλαγές στο θεσμό της διαμεσολάβησης, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται πλέον σε οποιοδήποτε πρόσωπο (και όχι μόνο σε δικηγόρους, όπως ίσχυε έως τώρα) ν’ αποκτήσει την ιδιότητα του διαμεσολαβητή. Η δυνατότητα διευθέτησης ιδιωτικών διαφόρων από τρίτα  πρόσωπα, χωρίς καμία απολύτως προϋπόθεση και προσόντα, ακόμη και αγνοώντας τις πιο στοιχειώδεις γνώσεις της νομικής διαδικασίας στην οποία καλούνται να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, ανατρέπει τη ratio legis του θεσμού  και δεν συμβάλλει στην αποδοτική εφαρμογή του, στο πλαίσιο της ελληνικής έννομης τάξης. Επιπλέον, εγείρει σοβαρά ζητήματα παραβίασης της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, για τους δικηγόρους εκείνους, που πίστεψαν στην ανάπτυξη του εν λόγω θεσμού και του επαγγέλματός τους και κατέβαλαν υψηλά ποσά για την πιστοποίησή τους, ως διαμεσολαβητές.
2. Η παραβίαση της ανωτέρω θεμελιώδους αρχής είναι ακόμη πιο πρόδηλη στην τροποποίηση της παρ. 5 του άρθρου 46 του νέου Κώδικα Δικηγόρων, που ρυθμίζει κρίσιμα θέματα των εμμίσθων δικηγόρων, για τα οποία το νομοθετικό καθεστώς ίσχυε εδώ και πολλές δεκαετίες και είχαν μόλις πρόσφατα επανεπιβεβαιωθεί. Συγκεκριμένα, η επίσης αιφνιδιαστική και χωρίς καμία αιτιολόγησηκατάργηση της αποζημίωσης, λόγω οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά και -ιδίως- της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης (αντίθετα με ό,τι ισχύει για όλους τους εργαζόμενους), ακόμη και γι’ αυτούς, που ήδη έχουν θεμελιώσει τα σχετικά δικαιώματα, ανατρέπει βίαια και αναίτια οικογενειακούς προγραμματισμούς και αποφάσεις ζωής, που είχαν ευλόγως βασιστεί, ακριβώς επάνω σ’ αυτές τις προβλέψεις του νόμου, οι οποίες εντελώς απροειδοποίητα καταργήθηκαν την Κυριακή το βράδυ.
3. Κι ενώ κάθ´ όλο το διήμερο της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ των Δικηγόρων, ήτο παρούσα στη Βουλή, ζήτησε και συναντήθηκε με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη (τα οποία -όλα- συμφώνησαν με το δίκαιο των θέσεων μας), εντούτοις όχι μόνον προχώρησαν τελικά στην ψήφιση των ανωτέρω διατάξεων, αλλά επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κυριολεκτικά στο "παρά ένα" της προχθεσινής συνεδρίασης, χωρίς καμία απολύτως σχετική ενημέρωσή μας, κατέθεσε προς ψήφιση και άλλη διάταξη, με την οποία επέρχονται αλλαγές στο καθεστώς, που διέπει τους πτυχιούχους των πανεπιστημίων εξωτερικού. Οι αλλαγές  αυτές ευθέως συνιστούν απάλειψη οιουδήποτε ελέγχου και οδηγούν σε αθρόα είσοδο στη δικηγορία χιλιάδων αποφοίτων σχολών της αλλοδαπής, αμφιβόλου ποιότητας και επιπέδου.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, τα περισσότερα από τα οποία, πέρα απ’ όλα τ’ άλλα, βρίσκονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές και κανόνες του εθνικού αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την πραγματοποίηση αποχής από κάθε παράστασή μας στα Δικαστήρια, γι’ αύριο Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, συμμετέχοντας συγχρόνως και στην πανελλαδική αποχή των εργαζομένων, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ !!!.
 Δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση, ότι μέτρα παράνομα, που οδηγούν σε ανασφάλεια δικαίου, στην υποβάθμιση του νομικού επαγγέλματος, στο περιθώριο τη δικηγορία και στην εξόντωση χιλιάδων Ελλήνων δικηγόρων στη χώρα μας, δεν πρόκειται να τα αποδεχθούμε και θ’ αντιδράσουμε ενεργά και αποφασιστικά !!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, που συνήλθε στις 08.04.2014, συντάσσομενο με την άποψη των δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντα τους την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, εκφράζοντας την κατηγορήματική αντίθεσή του στην ύπαρξη του ΚΕΑΟ και τις περαιτέρω ενέργειές του (αστικές, ποινικές), στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του κλάδου σε συνδυασμό με τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου (διαμεσολάβηση, αποζημίωση- συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής).


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
   Στην Αλεξανδρούπολη και στην έδρα του δικηγορικού συλλόγου συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρία το διοικητικό συμβούλιο την 8/4 κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η αποχή των Δικηγόρων Αλεξανδρούπολης από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην ύπαρξη του ΚΕΑΟ και τις περαιτέρω ενέργειές του (αστικές, ποινικές), στα συνεχή φορολογικά μέτρα κατά των δικηγόρων που απορρυθμίζουν τον λειτουργηματικό χαρακτήρα του κλάδου σε συνδυασμό με τις πρόσφατα ψηφισθείσες διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου (διαμεσολάβηση, αποζημίωση-συνταξιοδότηση έμμισθων δικηγόρων, αναγνώριση τίτλων σπουδών αλλοδαπής).

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου