ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΤΑΑ/ΤΑΝ Ν.4152/2013 (Ν. 4225/2014)

Μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 12 του Ν.4225/7-1-14,  η δυνατότητα και οι όροι υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν.4152/13 για οφειλές ως 5.000 € αντικαθίστανται με το ποσό των 10.000 €.

Επίσης για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άνω νόμου δεν απαιτείται ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα.

Τέλος, εξαιρούνται και δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του Ν.4152/13 μόνο οι οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Τα παραπάνω αφορούν και ασφαλισμένους που δεν έχουν στείλει έως σήμερα δικαιολογητικά (ή έχουν στείλει ελλιπή δικαιολογητικά) για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.  
------------------------------------
Οφειλή του ασφαλιστικού έτους 2012 ρυθμίζεται μόνο με την «Πάγια ρύθμιση» του Ν.4152/13 (σε 12 δόσεις).  Αν οφείλεται – εκτός του 2012 – και παλαιότερο έτος/έτη ο οφειλέτης μπορεί να υπαχθεί στη διπλού τύπου ρύθμιση,  υποβάλλοντας ταυτόχρονα και αίτηση για ρύθμιση της «Νέας Αρχής» (ως 30/6/2017) για τα παλαιότερα έτη.

http://www.dskavalas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου