ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η επανάσταση έφτασε στο ΚΤΕΛ Δράμας. 'Αρθρο του Niko Ago από τη σελίδα http://www.protagon.gr


Τούτη τη φορά έφυγα θυμωμένος από την πόλη της Δράμας. Φυσικά, όχι με την ίδια την πόλη. Αυτή, ακόμα και τον καιρό ετούτο, που πάνω της πλανάται βαριά η σκιά της ανεργίας, των κλειστών καταστημάτων, της άνθισης των καταστημάτων «Αγοράς Χρυσού»- των σύγχρονων μαυραγοριτών- δεν μπορεί να με κάνει να της θυμώσω.

Ενώ ετοιμαζόταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ να αναχωρήσει με προορισμό την Θεσσαλονίκη, με δέκα-δώδεκα επιβάτες, κυρίως ηλικιωμένοι και φοιτητές και άλλοι δυο-τρεις της ηλικίας μου, όχι πάνω από είκοσι μαθητές γυμνασίου μπλόκαραν τον δρόμο και δεν το άφηναν να περάσει. Αρχικά νόμιζα ότι είναι κάποια φάρσα. Ότι ήθελαν να κατεβάσουν κάποιο παιδί που ήταν μέσα ή ακόμα, να ήταν συμμαθητές του παιδιού του οδηγού και κάτι του είχαν σκαρώσει. Ο οδηγός κατάλαβε αμέσως τους λόγους, και με ένα ύφος που από μέσα έλεγε «αφήστε μας να πάμε στη δουλειά μας, ρε τσογλάνια», βγήκε στην πόρτα και τα ρώτησε: «τι θέλετε παιδιά μου, τι σας κάναμε;». Τα παιδιά φόρεσαν το πιο «επαναστατικό» και οργισμένο ύφος και άρχισαν να ουρλιάζουν: «Προδότες – Δοσίλογοι - Πολιτικοί!!!» Όντας στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, στην πρώτη παύση μπόρεσα και τους είπα απλώς, «αν πιστεύετε ότι στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, υπάρχει και κάποιος υπουργός, να μας το πείτε να τον περιποιηθούμε και εμείς μαζί σας». Συνέχισαν να βρίζουν, απειλώντας θεούς και δαίμονες, ότι «αν δεν αποσυρθεί το Μνημόνιο, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν περνάνε από εδώ!»

Τα γέλια μας δεν τα πτόησαν αλλά η αποφασιστικότητα του οδηγού τα ανάγκασε να ξεχάσουν για λίγο τα επαναστατικά τους συνθήματα και να κάνουν στην άκρη. Δεν ξέρω αν γνώριζαν, αυτοί οι υποκινητές τους, ότι το ΚΤΕΛ είναι ιδιωτική επιχείρηση αλλά ακούγοντας σε όλη την διαδρομή τον οδηγό να μιλάει στο τηλέφωνο με τεράστια αγωνία για τα λεφτά που τους χρωστάνε, να χαίρεται σαν μικρό παιδί όταν έμαθε ότι από βδομάδα θα πάρουν από 400€ (!!!) προκαταβολή και να μοιάζει γερασμένος αν και σαραντάρης, αναρωτήθηκα τι θα έκαναν αν αύριο το πρωί, έβρισκαν στην πόρτα του σπιτιού τους είκοσι άτομα να εμποδίζουν τους γονείς τους να πάνε στη δουλειά ή τα αδέλφια τους να πάνε στο Πανεπιστήμιο ή του παππούδες τους να πάνε στον γιατρό. Είμαστε να κλαίμε για την παιδεία μας αλλά μερικά δάκρυα ας τα κρατήσουμε και για τα παιδιά μας…
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου