ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ

Την σφοδρή αντίδρασή της στην επιχειρούμενη μείωση του επικουρικού κεφαλαίου ασφάλισης ευθύνης από τροχαία ατυχήματα, εκφράζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με ανακοίνωσή της.

Η αλλαγή αυτή επιδιώκεται με το άρθρο 48 του σχεδίου νόµου «Ενισχυμένα µέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυµάτων - Ρύθμιση θεµάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύµβασης - Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταµείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 1-9-2011 στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην ανακοίνωσή της η Ολομέλεια καταγγέλλει ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς καµία διαβούλευση και χωρίς καµία ενημέρωση των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια, με τις νέες ρυθμίσεις εισάγεται διάταξη, με την οποία:

 α) Καταργείται παντελώς και για όλες τις περιπτώσεις ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου, η υποχρέωσή του να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης και
β) Εισάγεται πλαφόν στην αποζημίωση που αυτό οφείλει να καταβάλει για τις λοιπές αξιώσεις του παθόντα και μάλιστα στην περίπτωση ανάκλησης της άδειας ασφαλιστικής εταιρίας ή πτώχευσης αυτής, το ανώτατο όριο της αποζημίωσης περιορίζεται σε 100.000 ευρώ και προβλέπεται ποσόστωση ανάλογα µε το ύψος της ζηµίας, όταν μάλιστα το νέο αυτό καθεστώς καταλαμβάνει ακόµη και γεννημένες αξιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου για τις οποίες έχει ασκηθεί αγωγή, αλλά ακόµη και αυτές που έχουν συζητηθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθµό και δεν έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

H Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ζητά να αποσυρθεί η «άδικη και παράνοµη αυτή διάταξη, που θίγει συνταγματικώς κατοχυρωμένα περιουσιακά δικαιώµατα των Ελλήνων πολιτών και προσβάλλει εν δυνάμει τα δικαιώματα κάθε Έλληνα πολίτη που µπορεί να πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος».
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου