ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ !!!

"Πράσινο φως" για το άνοιγμα των επαγγελμάτων


ΑΘΗΝΑ 19/01/2011


"Πράσινο φως" για το άνοιγμα έξι επαγγελμάτων του δικηγόρου, του φαρμακοποιού, του συμβολαιογράφου, του αρχιτέκτονα, του ορκωτού λογιστή και του μηχανικού, έδωσε το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη. Οι αρμόδιοι υπουργοί θα προχωρήσουν στην τελική κατάρτιση του νομοσχεδίου και στην κατάθεσή του στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε συνέντευξη του την ίδια ημέρα, ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την οριζόντια άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν στην άσκηση όλων των επαγγελμάτων - όπως, τις ελάχιστες αμοιβές, τον αριθμό των αδειών και τις ελάχιστες αποστάσεις.

Επίσης, το νομοσχέδιο περιγράφει τις ρυθμίσεις για τα επαγγέλματα των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και των ορκωτών ελεγκτών, ενώ το επάγγελμα των φαρμακοποιών ρυθμίζεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.


Οι αλλαγές θα ρυθμιστούν μέσω προεδρικών διαταγμάτων εντός τετραμήνου


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι "το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είναι μία μεγάλη τομή που αλλάζει τη ροή της χώρας". Όπως τόνισε, πρόκειται για μία "ιστορική αλλαγή" την οποία η κυβέρνηση τολμά να κάνει σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση τολμά να προχωρά στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψη καμία άλλη λογική, ούτε το όποιο πολιτικό κόστος. "Αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά, τελείωσε πια" τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και εκείνα θα ανταποκριθούν, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την ευθύνη για τη στάση τους.
http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου