ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ "ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ" ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡ/ΝΩΝ ΔΙΚ/ΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ρέθυμνο 19-1-2011


ΠΡΟΣ :
Τον κ. Κίτσο Ιωάννη, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.



ΥΠΟΨΗ:
κ.. Λαμτζίδη Εμμανουήλ, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Θέμα: Προτεινόμενη τροποποίηση του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των νομικών υπηρεσιών.


Επειδή με την αντικατάσταση του άρθρου 92 παρ. 1 του Κώδικα Δικηγόρων ορίζεται ότι τα της αμοιβής των Δικηγόρων θα ορίζονται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία τούτου και του εντολέα του ή αντιπροσώπου αυτού, ώστε να υφίσταται κίνδυνος οι οικονομικά ισχυροί εντολείς (πιστωτικά ιδρύματα, κατασκευαστικές, ασφαλιστικές, εισπρακτικές εταιρείες) να επιβάλουν από θέση ισχύος στου δικηγόρους με τους οποίους συνεργάζονται εξευτελιστικές αμοιβές, προκειμένου να διασφαλισθεί η διαπραγματευτική ικανότητα των δικηγόρων έναντι των μεγάλων εντολέων θα ήταν χρήσιμο να διατηρηθεί το δικαίωμα συνδικαλιστικού οργάνου των Δικηγόρων να διαπραγματεύεται συλλογικά για όλη την επικράτεια, με συγκεκριμένους εντολείς που θα επιλέγει, τις αμοιβές, για ορισμένες δικηγορικές εργασίες, όπως λ.χ. εγγραφή προσημειώσεων, έκδοση διαταγής πληρωμής, και προτείνεται η ακόλουθη τροποποίηση του σχεδίου νόμου.


Στο τέλος του άρθρου 92 προστίθεται εδάφιο :
«… Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων διατηρεί το δικαίωμα να διαπραγματεύεται συλλογικά για λογαριασμό των Δικηγόρων ολόκληρης της χώρας, την έγγραφη συμφωνία αμοιβής για συγκεκριμένες δικηγορικές εργασίες. Ιδιαίτερες συμφωνίες των Δικηγόρων με τους παραπάνω εντολείς δεν είναι έγκυρες εφόσον η συμφωνηθείσα με αυτές αμοιβή είναι κατώτερη από το ποσό που συμφωνήθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή…»

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τις παρατηρήσεις μας προκειμένου να υποβληθούν, όπως συμφωνήθηκε στην Ολομέλεια των Προέδρων στον κ. Βροντάκη.

Ο Πρόεδρος                          Γεν. Γραμματέας

Εμμ. Δρυμάκης                     Νικ. Μιχελάκης

http://www.dsreth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου