ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΡΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ


Αριθ. Πρωτ. 40 ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 14-1-2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σήμερα λάβαμε ένα κείμενο είκοσι τριών σελίδων, στο οποίο περιέχονται οι προτεινόμενες αλλαγές
που αφορούν το δικηγορικό λειτούργημα, ή την κατ' ευφημισμόν....απελευθέρωση του. Το κείμενο αυτό δια του οποίου επέρχονται, όπως φαίνεται, θεμελιώδεις αλλαγές με σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνον στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, αλλά άλλοτε αμέσως και άλλοτε εμμέσως και επί του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων, επιχειρείται να "περάσει" χωρίς την επιβαλλόμενη εν σχέσει προς την σοβαρότητα του ουσιαστική συζήτηση.

Αυτά αποτελούν μια πρώτη αρχική εκτίμησή μας. Επιφυλασσόμενοι για αναλυτικότερη και ενδελεχέστερη εξέταση του προτεινομένου κειμένου το συντομότερο δυνατό, είμαστε υποχρεωμένοι και με βάση την πρώτη αυτή εκτίμησή μας να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο αυτό γενικώς αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να διεξαχθεί η δήθεν δημόσια διαβούλευση, φοβούμενοι ότι αν εξελιχθούν τα πράγματα έτσι, δηλαδή ερήμην ουσιαστικού διαλόγου, στην ουσία δεν πρόκειται περί προτάσεως προς συζήτηση, αλλά περί συμβάσεως προσχωρήσεως σε κάτι που θα καθορίσει τη ζωή μας, το μέλλον μας και το θεσμικό μας ρόλο χωρίς την παραμικρή δυνατότητα αντιρρήσεων ή έστω της αποδοχής κάποιων εκ των απόψεων μας με αποτέλεσμα, όχι την γόνιμη σύνθεση αυτών (χαρακτηριστικά του ουσιαστικού διαλόγου), αλλά την τύποις και υπό αφόρητη χρονική και άλλη πίεση υιοθέτηση των απόψεων της μιας πλευράς.

Δυστυχώς στις μέρες μας, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι λέξεις πια απονευρωμένες και άδειες από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο δεν σημαίνουν τίποτα. Ενας τέτοιος διάλογος υπό πίεσιν διεξαγόμενος ακυρώνεται στην πράξη, μεταβαλλόμενος σε άλλοθι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει εν όψει των ανωτέρω διήμερη προειδοποιτική αποχή την 17η και 18η Ιανουαρίου 2011 με στόχο την διεξαγωγή ενός γόνιμου και δημοκρατικού διαλόγου και με άνεση χρόνου και προκηρύσσει την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 18/1/2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Νικόλαος Γ. Παγίδας


skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου