ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ 11-2-2011

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου και βλέπουμε. Ο λόγος για τη χθεσινή απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, τα μέλη του οποίου σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, η οποία, ως γνωστόν, προωθεί το “άνοιγμα” του συγκεκριμένου επαγγέλματος, γεγονός που εφόσον συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα οι νομικοί να εργάζονται ως υπάλληλοι σε μεγάλες εταιρείες!
Οι δικηγόροι του νησιού μας αποφάσισαν να παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους (υπενθυμίζουμε ότι αυτή ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου), κάτι που σημαίνει ότι βαίνουν αισίως στους δύο μήνες κινητοποιήσεων, διαμαρτυρόμενοι για το Νομοσχέδιο που θα έρθει πολύ σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο αλλάζει άρδην το νομικό επάγγελμα.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που έγινε, το ποσοστό για συνέχιση της αποχής ήταν συντριπτικό, αφού 43 δικηγόροι ψήφισαν υπερ και μόλις 2 κατά.
Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως οι νομικοί είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου