ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ 24-1-2011

Έναν μήνα αποχής από τα καθήκοντά τους θα κλείσουν στις 24 Ιανουαρίου οι δικηγόροι του νησιού μας, οι οποίοι χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία.


Όπως είναι γνωστό, οι νομικοί ξεκίνησαν τον αγώνα τους από τις 23 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τον κλάδο τους (άνοιγμα επαγγέλματος, κατάργηση ελάχιστης αμοιβής, επιβολή ΦΠΑ 21%, κ.λ.π.).

Η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων, λοιπόν, αποφάσισε να απέχει έως τις 24 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εκδικάζονται αρκετές υποθέσεις.

Οι νομικοί θα δίνουν το “παρών” μόνο στα αυτόφωρα και στις υποθέσεις που “κινδυνεύουν” με παραγραφή, όπως άλλωστε έπρατταν και στο πρόσφατο παρελθόν.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις αυτές να συνεχιστούν και πέρα από τις 24 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση θα φέρει, πιθανότατα προς τα τέλη του τρέχοντος μηνός, το Νομοσχέδιο, με το οποίο θα εφαρμοστούν οι προωθούμενες αλλαγές στο δικηγορικό επάγγελμα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: “Η Κυβέρνηση δεν διστάζει να διακηρύσσει την κατάργηση κάθε ρύθμισης που κατοχυρώνει τον θεσμικό και λειτουργικό ρόλο του Δικηγόρου, αποκρύπτοντας συνειδητά, ότι έτσι θα δημιουργήσει μεσο-μακροπρόθεσμα τις συνθήκες αφενός μεν για την υπαλληλοποίηση των μέχρι σήμερα ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων Δικηγόρων, αφετέρου δε για την κατακόρυφη αύξηση των αμοιβών, που θα υποχρεωθούν να καταβάλουν οι πολίτες στις υπό ίδρυση εταιρείες παροχής νομικών υπηρεσιών, καθιστώντας ακόμη ακριβότερη και δυσχερέστερη την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων.

Η γενική συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου απευθύνει νέο κάλεσμα προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για συστράτευση τώρα, στην κατεύθυνση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κάθε μορφής, προκειμένου να εκφρασθεί συνολικά η αντίθεση του κλάδου στα μέτρα που προβλέπει η λεγόμενη «απελευθέρωση» για την άμεση απόκρουση της εξοντωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Κυβέρνησης.

Η γενική συνέλευση αξιώνει και πάλι άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για την άμεση λήψη αποφάσεων αγωνιστικών και δυναμικών, μέχρι τέλους, κινητοποιήσεων.

Τέλος, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του Συλλόγου προς τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των οποίων η Κυβέρνηση καταργεί με πρωτοφανή βιαιότητα και αγριότητα για τα δεδομένα των τελευταίων δεκαετιών, κατ’ επίκληση του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Η συμπαράταξη ολοένα και πλατύτερων στρωμάτων εργαζομένων και αυταπασχολουμένων ελευθέρων επαγγελματιών είναι και δυνατή και αναγκαία, αφού η επιθετική πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ πλήττει βάναυσα και αδιάκριτα τη ζωή και το μέλλον ολοένα και περισσότερων στρωμάτων του λαού μας και επομένως η μετωπική και συντονισμένη απόκρουση της παρίσταται σήμερα επιβεβλημένη όσο ποτέ”.

http://www.imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου