ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚ/ΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ


ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.
  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΗΣ 22-9-2010
     Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση ενάντια στο δικηγορικό επάγγελμα, έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δικαιοσύνης και της λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Η απειλή της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματ
ος μας, όπως σχεδιάζεται σύμφωνα με το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο (6-8-2010) και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση και μαρασμό χιλιάδες δικηγόρους, ιδίως δε τους νέους, ενώ από την άλλη καθιστά την παροχή νομικών υπηρεσιών προϊόν που θα «πωλείται» από εταιρίες που, κατά τα σχεδιαζόμενα, δεν θα ανήκουν απαραίτητα σε νομικούς αλλά σε επιχειρηματίες, τράπεζες, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες κλπ.
     Είναι προφανές ότι τα μέτρα που είτε έχουν ληφθεί (π.χ. επιβολή ΦΠΑ 23 % στις νομικές υπηρεσίες), είτε έχουν προαναγγελθεί (π.χ. ελεύθερη διαφήμιση των παροχών νομικών υπηρεσιών) πιθανόν να καταστήσουν την παροχή νομικών υπηρεσιών στη χώρα μας προϊόν ακριβό, διαχειριζόμενο από πολυμετοχικές, πολυεπαγγελματικές εταιρίες των μεγάλων αστικών κέντρων ή ακόμη και του εξωτερικού, με αποτέλεσμα αφενός την διαμόρφωση υπαλλήλων - δικηγόρων, την εξαφάνιση των ατομικών δικηγορικών γραφείων και την περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των δικηγόρων που θα λειτουργούν πλέον σε καθεστώς υποαπασχόλησης και αφετέρου την εξάρτηση του πολίτη, που ζητά την νομική υποστήριξη, από ένα σύστημα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και όχι στην προάσπιση των ατομικών και συνταγματικών ελευθεριών όπως, ιδίως σήμερα, δικαιούται αυτός να έχει.
     Μπροστά στην πραγματικότητα αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία μας οφείλει να συντονίσει τους χιλιάδες δικηγόρους της χώρας, οι οποίοι εναγωνίως αναμένουν την αντίδραση στην ολομέτωπη επίθεση ενάντια σε βασικά και κατοχυρωμένα δικαιώματά μας. Οφείλει επίσης να ενεργοποιηθεί απέναντι στις εκκλήσεις που πληθαίνουν καθημερινά από τους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας για το αυτονόητο και στοιχειώδες, την σύγκληση της ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου αυτή να τοποθετηθεί και να αποφασίσει σχετικά.
     Επειδή η κατάσταση πλέον είναι οριακή και ο χρόνος που απομένει για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων ελάχιστος, η συλλογική μας ηγεσία πρέπει άμεσα να λάβει αποφάσεις, αφού πρώτα προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση προς όλους για τα τεκταινόμενα.
     Η συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας είναι προφανές ότι είναι απαραίτητη μπροστά στο μέγεθος των ζητημάτων που έχουν τεθεί και στις συνέπειες που αυτά συνεπάγονται. Άλλως αναπόφευκτα οδηγούμαστε στην «κατά μόνας» αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων, κατακερματίζοντας τις δυνατότητες μας και δίνοντας την εικόνα της διάσπασης του αγώνα μας.
     Επειδή είναι άμεση ανάγκη η οργανωμένη και ισχυρή αντίδραση μας ενάντια στην προγραμματιζόμενη καταβαράθρωση και την απαξίωση του επαγγέλματος μας, ζητούμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. με την ιδιότητα του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, την σύγκληση της Ολομέλειας εντός των επομένων ημερών προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τα ανωτέρω.
     Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα επιτρέψει την κατά έκαστο Δικηγορικό Σύλλογο αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τον αγώνα μας, όσο και για την εικόνα του κλάδου μας στην ελληνική κοινωνία που σήμερα ζητά την οργανωμένη και αποφασιστική τοποθέτηση στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει.
 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου