ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Θέλεις Δικηγόρο ανεξάρτητο και μάχιμο;

Θέλεις Δικηγόρο ανεξάρτητο και μάχιμο;
Ή Δικηγόρο όργανο των τραπεζών και των πολυεθνικών;

Το δικηγορικό λειτούργημα δεν είναι κλειστό όπως επί μήνες διατυμπανίζεται. Κάθε πτυχιούχος Νομικής πραγματοποιεί 18μηνη άσκηση και ορκίζεται δικηγόρος. Γι' αυτό άλλωστε η Ελλάδα, με 40.000 δικηγόρους, έχει αναλογία δικηγόρων ανά 209 κάτοικους, όταν η Γαλλία έχει 1 δικηγόρο ανά 1.368 κατοίκους και η Φιλανδία 1 ανά 2.971!
• Οι δικηγόροι και ιδιαίτερα οι νέοι μαστίζονται, από την υποαπασχόληση, την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

Επιβάλουν μέτρα για Δικαιοσύνη στα μέτρα των οικονομικά ισχυρών και όχι για μια ισχυρή Δικαιοσύνη!

• Το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε Φ.Π.Α στις δικηγορικές υπηρεσίες. Αυτό έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση του τελικού κόστους προς τους πολίτες, και τη συνακόλουθη συρρίκνωση της εργασίας μας.
• Οι δικηγόροι συκοφαντούνται συλλήβδην για φοροδιαφυγή. Εμείς αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο το ΣΔΟΕ δεν εντοπίζει και δεν τιμωρεί παραδειγματικά τους μεγαλοδικηγόρους που φοροδιαφεύγουν... Προφανώς για λόγους επικοινωνιακής σκoπιμότητας επιλέγεται να διασύρεται ολόκληρος ο κλάδος. Επί πλέον το ΣΔΟΕ πραγματοποιεί επιδρομές εκφόβισης στα γραφεία των δικηγορικών συλλόγων που σχεδιάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τους κατά σύστημα φοροφυγάδες...
• Η κυβέρνηση με το Μνημόνιο επιχειρεί - με αλλαγές που δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη - να διαρρήξει κάθε κοινωνική διάσταση του δικηγορικού λειτουργήματος πλήττοντας τόσο τους ίδιους τους δικηγόρους, όσο και τους πολίτες.
• Προγραμματίζεται η «απελευθέρωση» του δικηγορικού λειτουργήματος, όχι προς όφελος του πολίτη, αλλά προς όφελος των τραπεζών, των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών, των πολυεθνικών και των μεγαλοδικηγόρων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
• Κεφαλαιουχικές και πολυεπαγγελματικές εταιρείες που πλέον θα επιτρέπεται να μην ανήκουν απαραίτητα σε πτυχιούχους νομικής, αλλά σε επιχειρηματίες, τραπεζίτες ή μεγαλοεργολάβους θα μπορούν να αλωνίζουν, παντού στην Ελλάδα, επιβάλλοντας όποιες αμοιβές θέλουν και με όργανο τη διαφήμιση που κι αυτή επιχειρείται να επιτραπεί!
• Στόχος είναι η διαμόρφωση υπόδουλων δικηγόρων υπαλλήλων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, χωρίς ανεξάρτητη βούληση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.
• Τέλος, η κυβέρνηση αδιαφορεί στα τεράστια προβλήματα της Δικαιοσύνης, των Δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων. Αδιαφορεί για τις άθλιες συνθήκες που όμοιες της δεν υπάρχουν σε άλλη χώρα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα ο πολίτης να νοιώθει απροστάτευτος και αδύναμος.

Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα του ΔΝΤ και της τρόικας!
Καλούμε πολίτες και δικηγόρους να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια τους και τις αξίες μίας ανεξάρτητης Δημοκρατίας και μιας Δικαιοσύνης που δεν θα εμπορευματοποιηθεί. Απέναντι στη λαίλαπα του ΔΝΤ και της τρόικας προβάλουμε τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ίσων δυνατοτήτων πρόσβασης στη Δικαιοσύνη και του ανθρώπινου μέτρου.


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
ypallilos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου