ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο δικηγόρος μετατρέπεται σε εμποράκο. Όσοι μείνουν στο επάγγελμα θα ενταχθούν σε μεγάλες νομικές εταιρίες με μισθούς πείνας»

Να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 75η ΔΕΘ, αποφάσισε το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο.

Η επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, η διαφαινόμενη ματαίωση της κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη και η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, μετά τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Μαΐου, είναι, κατά τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Μανόλη Λαμτζίδη, τα θέματα για τα οποία διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λαμτζίδης, κάλεσε όλους τους δικηγόρους της χώρας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων που προγραμματίζονται για το προσεχές Σάββατο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Διαμήνυσε δε, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες του Συλλόγου με τις οποίες «θα επιχειρήσουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση».

Ο κ. Λαμτζίδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς την προοπτική κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, τονίζοντας ότι «αν δεν γίνει "εδώ και τώρα" δεν θα γίνει ποτέ και πουθενά». Εκτίμησε δε ότι η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος «θα οδηγήσει πολλούς δικηγόρους σε εξαθλίωση ή σε βίαιη έξοδο από τον κλάδο, προκαλώντας, παράλληλα, ένταση του κανιβαλικού ανταγωνισμού».

Θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα του υπερπληθωρισμού των δικηγόρων στη χώρα μας, παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η αναλογία δικηγόρων προς πληθυσμό στην Ελλάδα είναι 1 προς 291 κατοίκους, την ώρα που η αντίστοιχη αναλογία στη Φινλανδία είναι 1 προς 2.971 και στη Γαλλία 1 προς 1.368.

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε, από την πλευρά του, το μέλλον του κλάδου -με την επικείμενη απελευθέρωσή του- ο αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Γιάννης Κοτζαμανίδης.

«Ο δικηγόρος μετατρέπεται σε εμποράκο. Όσοι μείνουν στο επάγγελμα θα ενταχθούν σε μεγάλες νομικές εταιρίες με μισθούς πείνας», είπε ο κ. Κοτζαμανίδης και πρόσθεσε: «Η δικηγορία βρίσκεται στο απόσπασμα, ένα βήμα πριν τη διάλυση. Πρέπει να αντιδράσουμε μέχρις εσχάτων».

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου