ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
 ΑΙΤΗΣΗ
Κύριε Πρόεδρε,
κ.κ Σύμβουλοι,
Στις 7.9.2010 ο Δ.Σ. Λάρισας με απόφαση της Γ.Σ. "αξίωσε"από την συνδικαλιστική ηγεσία του σώματος, Ολομέλεια Προέδρων και Συντονιστική Επιτροπή, να συνέλθει άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ....
κατάσταση και να συντονίσει τον αγώνα σε πνεύμα ενωτικό και αγωνιστικό. Ακριβώς την  επόμενη ημέρα, 8.9.2010, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Θ η  πρώτη  πρόσκληση του προέδρου του, κ. Λαμτζίδη, για τη σύγκληση Έκτακτης Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη στις 10.9.2010. Στις 15.9.2010 ο κ. Λαμτζίδης επανήλθε με δεύτερη  επιστολή προς τον κ. Παξινό και ζήτησε να συγκληθεί " το ταχύτερο δυνατό" Συντονιστική Επιτροπή και στη συνέχεια Ολομέλεια των Προέδρων και ακολούθησε ο Δ.Σ. Μυτιλήνης, ο  οποίος με απόφαση της Γ.Σ. των μελών του διατύπωσε την ίδια ακριβώς αξίωση. Ο Δ.Σ. Κω,  αποφάσισε κυλιόμενες αποχές μέχρι  να συγκληθεί η Ολομέλεια και ο κ. Λαμτζίδης, επανήλθε στις 22/9/2010 με τρίτη επιστολή και σήμερα 27/9/2010 με τέταρτη επιστολή.
Επειδή είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι επίκειται η ψήφιση του νόμου περί απελευθέρωσης του δήθεν «κλειστού δικηγορικού επαγγέλματος».
Επειδή στην τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, στην οποία παρευρέθη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν ελήφθη συγκεκριμένη και κοινή απόφαση των δικηγορικών συλλόγων, όσον αφορά την τοποθέτηση του δικηγορικού σώματος απέναντι στο νόμο αυτό, παρά μόνο εδόθησαν μελλοντικές και αβέβαιες υποσχέσεις.
Ενόψει, λοιπόν και του «Επικαιροποιημένου Μνημονίου Συνεργασίας στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις  Οικονομικής Πολιτικής» (6/8/2010), στο οποίο περιλαμβάνεται ρητή αναφορά στους δικηγόρους και δέσμευση της Κυβέρνησης για την υλοποίησή του εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους 2010.
ΖΗΤΑΜΕ
Να αναλάβει ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, πρωτοβουλία για σύγκληση Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση αναφορικά με την κοινή θέση και περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος στο ζήτημα του «ανοίγματος του δικηγορικού επαγγέλματος».
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 27/9/2010
skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου