ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚ/ΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Ρέθυμνο, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων κ. Παξινό Δημήτριο.
ΘΕΜΑ : Αίτημα σύγκλησης έκτακτης Ολομέλειας των Προέδρων.
Κύριε Πρόεδρε,
Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μία πρωτοφανή επίθεση στον δικηγορικό κόσμο η οποία θα πλήξει, όχι μόνον τον κλάδο μας, αλλά και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την δυνατότητα του κάθε πολίτη να προσφεύγει στις δικηγορικές υπηρεσίες.
Πράγματι, υπό την σκιά της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και με άλλοθι την ανάγκη δανεισμού και της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης, επιχειρείται η θέσπιση και υλοποίηση μέτρων, υπό τον ψευδή και παραπλανητικό τίτλο του «ανοίγματος» του «κλειστού» επαγγέλματος του δικηγόρου και.........
της «απελευθέρωσης» των δικηγορικών υπηρεσιών από δήθεν περιττούς περιορισμούς.
Τα μέτρα αυτά, όπως διαφαίνεται θα οδηγήσουν αναμφίβολα στην κατάργηση των δικηγορικών συλλόγων, τον οικονομικό μαρασμό των δικηγόρων και την βίαιη έξοδο από την δικηγορία του μεγαλύτερου ποσοστού αυτών, με απώτερο αποτέλεσμα τον έλεγχο από λίγους ισχυρούς, των νομικών υπηρεσιών και την δημιουργία συνθηκών ελέγχου (cartel).
Καθημερινά τον τελευταίο καιρό γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία αναμφίβολα προετοιμάζουν την κοινή γνώμη, ότι επίκειται, μετά την «απελευθέρωση» των μεταφορών, το «άνοιγμα» και των υπολοίπων κλειστών επαγγελμάτων, με πρώτο αυτό των δικηγόρων.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το δικηγορικό σώμα εμφανίζεται αδρανές, συνδικαλιστικά απαθές και, ενδεχομένως διχασμένο, χωρίς κοινή γραμμή πλεύσης, συγκεκριμένους στόχους και στρατηγική.
Κύριε Πρόεδρε,
ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης και μέλος της Ολομέλειας των Προέδρων, εξουσιοδοτήθηκα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μου Συμβουλίου, να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή, ζητώντας σας να αναλογιστείτε τις ευθύνες όλων μας, αλλά και τις δικές σας, ως επικεφαλής του μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας μας και Προέδρου της Ολομέλειας μας και να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτη Ολομέλεια των Προέδρων, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις και να χαράξουμε κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης που απειλεί τον δικηγορικό κλάδο.
Σας καλώ δε να πράξετε έτσι, διότι η κρισιμότητα των περιστάσεων επιβάλει να φανούμε όχι αντάξιοι αλλά καλύτεροι, να αφήσουμε πίσω μας στείρες αντιπαραθέσεις και κυρίως προσωπικές πικρίες και να αναδείξουμε αυτό που χαρακτηρίζει τον αγώνα μας, μαχητικότητα και αυτό που επιβάλλεται να μας χαρακτηρίσει, ενότητα.

Ο Πρόεδρος
Του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνης
Μανόλης Δρυμάκης
skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου