ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, που συνήλθε την 27-09-2010 αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους τις ημέρες 29-09-2010, 30-09-2010  και 07-10-2010 με την οποία διακηρύσσει :

- Τη βούλησή του να αγωνισθεί για την επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο στο χώρο της Δικαιοσύνης που έχουν σχέση με τις ελλείψεις σε Δικαστές και Γραμματείς, υλικοτεχνικές υποδομές και την εγκατάλειψη του Δικαστικού Μεγάρου παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για χορήγηση πιστώσεων για την ανακαίνισή του.

- Την απόφασή του, να υπηρετήσει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αξίες και αρχές του δικηγορικού λειτουργήματος, οι οποίες έχουν ταχθεί χάριν του πολίτη που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και  τις οποίες αμφισβητεί η τρόικα με τις εντολές της μέσω του Μνημονίου και στα πλαίσια του θρυλούμενου «ανοίγματος» των κλειστών επαγγελμάτων.

- Το αίτημά του προς την ηγεσία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για άμεση σύγκληση  και συζήτηση του ζητήματος «απελευθέρωση» επαγγέλματος με πρόταση προς την Κυβέρνηση για αναβολή κάθε νομοθετικής πρωτοβουλίας, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβούλευση με βάση όχι το μνημόνιο αλλά τις αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Ταυτόχρονα επισημαίνει προς την συνδικαλιστική ηγεσία του σώματος ότι κάθε περαιτέρω ολιγωρία τραυματίζει το κύρος της στα μάτια των συναδέλφων όλης της χώρας το οποίο επιτέλους καλείται να προασπίσει λαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα προβλήματα του κλάδου.

Τέλος αποφάσισε να συνέλθει και πάλι για επανεκτίμηση της κατάστασης την 12-10-2010 και ώρα 13:00 μ.μ. από την οποία και μέχρι τις 15:00 μ.μ. θα υπάρχει αποχή από τα καθήκοντα των δικηγόρων.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

www.dslar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου