ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

7.09.2010

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, που συνήλθε την 07-09-2010 αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την 16-09-2010, ημέρα έναρξης του δικαστικού έτους, με την οποία δηλώνει:

• Την αγωνιστική ετοιμότητα των μελώντου Συλλόγου να υπερασπισθούν με κινητοποιήσεις τις διαχρονικές αξίες του δικηγορικού λειτουργήματος, όπως αυτές διατυπώνονται στις διατάξεις της νομοθεσίας οι οποίες έχουν ταχθεί χάριν του πολίτη που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και τις οποίες επιχειρεί να καταργήσει η κυβέρνηση στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο και στο όνομα του θρυλούμενου «ανοίγματος» των κλειστών επαγγελμάτων।

• Την έντονη διαμαρτυρία για τα διαχρονικά προβλήματα της Δικαιοσύνης, τα οποία δεν εννοούν να βρουν λύση αφού τα κενά στις θέσεις γραμματέων και δικαστών, η έλλειψη μηχανοργάνωσης και υποδομών έχουν οδηγήσει σε μια τελματώδη κατάσταση που βλάπτει προεχόντως τον απλό πολίτη που έχει δικαίωμα να απολαμβάνει τις υπηρεσίες της

.• Την αξίωση από την συνδικαλιστική ηγεσία του σώματος, Ολομέλεια Προέδρων και Συντονιστική Επιτροπή, να συνέλθει άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη κατάσταση και να συντονίσει τον αγώνα σε πνεύμα ενωτικό και αγωνιστικό.

• Την συμπαράταξή της με τις πρωτοβουλίες των περιφερειακών συλλόγων, όπως αυτή που έλαβε χώρα την 21-08-2010 στη Σύρο και την συνυπογραφή του κειμένου της προκήρυξης ενάντια στα μέτρα που προβλέπονται στο μνημόνιο για το δικηγορικό λειτούργημα.

Τέλος αποφάσισε να συνέλθει και πάλι την 20-09-2010 για επανεκτίμηση της κατάστασης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου