ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Σ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΔΡΑΜΑΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ- ΣΕΡΡΩΝ

2-9-2010

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχετικά με τα αναφερόμενα στο από 24-8-2010 Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, που αφορούν την μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. Σύρου συνάντηση Προέδρων και εκπροσώπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, θέλουμε να προβούμε στις εξής διευκρινίσεις:

1. Από το παραπάνω δελτίο τύπου και μόνο, τουλάχιστον εμείς πληροφορηθήκαμε ότι στην συνάντηση προσκλήθηκαν μόνο οι Περιφερειακοί Δικηγορικοί Σύλλογοι και όχι όλοι, αφού στην πρόσκληση δεν γινόταν τέτοια αναφορά. Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε ότι εάν είχαμε εξ αρχής γνώση του γεγονότος αυτού, δεν θα συμμετείχαμε στη συνάντηση αυτή. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την λύπή μας, αλλά και τη διαφωνία μας, τόσο για το ότι δεν προσκλήθηκαν όλοι οι Σύλλογοι, αλλά και για το ότι δεν γινόταν η αναφορά αυτή στην πρόσκληση.

2. Κατά την έναρξη της συζήτησης, τονίσαμε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί σαφώς μια απλή συνεύρεση συναδέλφων, προκειμένου να συζητήσουμε και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις επί του «επερχόμενου νομοθετήματος για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» και φυσικά όσον αυτό αφορά το δικηγορικό λειτούργημα, όπως ακριβώς ανέφερε και η σχετική πρόσκληση. Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν δυνατόν να ληφθούν οποιασδήποτε μορφής αποφάσεις.

3. Στην συνέχεια και κατά την τοποθέτησή μας, τονίσαμε και πάλι ρητά ότι δεν θεωρούμε την συνάντηση αυτή θεσμική και ότι παραβρεθήκαμε σ’ αυτήν, όχι επειδή δεν μας καλύπτουν τα θεσμικά μας όργανα (Ολομέλεια και Συντονιστική Επιτροπή), αλλά αποκλειστικά και μόνο επειδή μας δινόταν η ευκαιρία ν’ ακούσουμε με άνεση χρόνου και δια ζώσης τις τυχόν νεώτερες σχετικά με τα ανωτέρω θέματα εξελίξεις, αλλά και θέσεις όσων συναδέλφων θα παραβρίσκονταν, δρατοντας την ευκαιρία μιας πολλαπλής επαφής και προτιμώντας τον τρόπο αυτό επικοινωνίας με συναδέλφους, ενόψει της επόμενης συνεδρίασης της Ολομέλειας, από τα συνεχή τηλεφωνήματα, στα οποία προβαίνουμε σχεδόν όλοι μας το τελευταίο εξάμηνο, προσπαθώντας να αλληλοενημερωθούμε για τις εξελίξεις στα επίκαιρα και φλέγοντα για τον κλάδο μας θέματα.

4. Εφόσον λοιπόν η συνάντηση αυτή δεν είχε κανένα θεσμικό χαρακτήρα, τονίσαμε ξανά ότι δεν ήταν δυνατόν και να λάβει αποφάσεις. Όταν επίσης τέθηκε θέμα να συνταχθούν κείμενα, ο τελευταίος από εμάς δύο φορές δήλωσα κατηγορηματικά ότι διαφωνώ με την έκδοση οποιουδήποτε κειμένου και εάν τυχόν εκδιδόταν οποιοδήποτε κείμενο, εγώ δεν το προσυπέγραφα.

5. Παρά τα παραπάνω, μας λυπεί το γεγονός ότι στο ανωτέρω δελτίο τύπου του Δ.Σ. Σύρου, παρά το ότι αυτό δεν αποτελεί τυπικά κοινό κείμενο, όμως δίνει την εντύπωση τέτοιου, περιέχονται εκφράσεις όπως «κοινή διαπίστωση» ή ότι «η συνάντηση της Ερμούπολης ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να υλοποιήσει τα ελλείμματα της μη υλοποίησης αποφάσεων μας», οι οποίες σαφώς υπονοούν λήψη αποφάσεων και μάλιστα ομόφωνων. Από όσα όμως προαναφέρουμε, καθίσταται φανερό, ότι τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μας, δεν συμφωνήσαμε ούτε σε έκδοση κειμένου «κοινών διαπιστώσεων», πολύ δε περισσότερο σε λήψη ομόφωνης απόφασης «υλοποίησης των αποφάσεων της Ολομέλειας, λόγω μη υλοποίησής τους». Επίσης, κατ’ επανάληψη τονίσαμε ότι η συζήτηση δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να είχε ως αντικείμενο τη λειτουργία των θεσμικών μας οργάνων (παρά μόνο τα θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση) και ότι οι όποιες σχετικές αναφορές πρέπει να γίνονται αποκλειστικά και μόνο στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών και πουθενά αλλού.

6. Ακόμη, θέλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι συμμεριζόμαστε με τη δικαιολογημένη αγωνία όλων των συναδέλφων για το αύριο της δικηγορίας στη χώρα μας, αλλά θεωρούμε ότι η ουσιαστική συζήτηση των προβλημάτων του κλάδου, η υποβολή προτάσεων και η λήψη αποφάσεων, πρέπει να γίνονται στις συνεδριάσεις των θεσμικών μας οργάνων, ώστε ενιαίο το δικηγορικό σώμα να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις και να υιοθετεί το κάθε φορά διεκδικητικό μας πλαίσιο.

7. Τέλος, θέλουμε και πάλι να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου και προσωπικά προς τον Πρόεδρο του κ. Νίκο Παγίδα για την πρόσκληση και για τη φιλοξενία τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Αλεξανδρούπολης Κων/νος Ντίνας

Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Καβάλας Χρυσόστομος Κεβρακάκης

Σερρών Πασχάλης Αγγελίδης

skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου