ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ 1-2-2016 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 30-1-2016


Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στην Αθήνα σήμερα 22.01.2016 , αποφάσισε την συνέχιση των δικηγορικών κινητοποιήσεων με πανελλαδική αποχή διάρκειας έως και τη Δευτέρα 01.02.2016 και σύγκληση της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το Σάββατο 30.01.2016 για επανεξέταση της περαιτέρω στάσης του σώματος ενόψει των έως τότε εξελίξεων.

19 σχόλια:

  1. Η αποφαση ήταν ομόφωνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα εχουμε θαρρος αποφασιζουμε αποχη αοριστης διαρκειας.. με καθολου αδειες.. ουτε ποινικα ουτε τιποτα, ουτε αυτοφωρα...
    να δουμε ποσο θα αντεξει το κρατος με κλειστα δικαστηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικηγόροι θ αντέξουν;

      Διαγραφή
    2. ε, αμα δεν αντεχουμε, χειροτερα που κανουμε αποχη 1 μηνα...
      δηλαδη τι λεμε στο κρατος??εμεις κανουμε αποχη 1 μηνα, τοσο αντεχουμε, μετα εφαρμοσε ο,τι θες..
      ή απεχεις και φερνεις σε δυσκολη θεση το κρατος πραγματικα΄, ή δεν απεχεις καθολου

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Συνάδελφε. Ηττοπαθείς αντιδράσεις με σποραδικές κινητοποιήσεις μας έφεραν εδώ. Θυμάστε ΦΠΑ, Συμβόλαια κλπ. Κανείς δεν αντέχει αλλά άλλο η αντοχή άλλο το τέλος. Αν σταματήσουμε θα μας διαλύσουν.

      Διαγραφή
  3. Συναδελφε (προφανως) οι δικηγοροι εχουμε υποχρεωση να αντεξουμε. Το επιτασσει ο ορκος μας και η αναγκη του κοσμου. Και το γραφω εγω που ηδη επισπευδουν αναγκαστικη εκτελεση σε βαρος μου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον συνέχιζούμε με αυτό το τρόπο για να μην προσβληθούν οι αποχες μας από το ΣτΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό Ακριβώς. Όμως, θα έπρεπε να υπάρχει ένας ορίζοντας ότι "θα συνεχίσουμε έως τότε εάν δεν .." για να μπορούμε να οργανώσουμε τις ζωές μας.

      Διαγραφή
    2. τι εννοεις??
      ποιος να τις προσβαλει?
      ως τι? ως παρανομες και καταχρηστικες?
      δεν νομιζω οτι εχει υπαρξει αναλογη περιπτωση

      Διαγραφή
  5. Πάντως, το να παρατάς τη γραβάτα σου μετά την πορεια, όταν άλλος κόσμος δεν έχει στην κυριολεξία να φάει, είναι ΣΚΕΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημερα...γνωριζετε κατι για τους συμβολαιογραφους???αν θα κανουν και αυτοι κινητοποιησεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι συμβολαιογράφοι ήδη ανακοίνωσαν αναστολή αποχής από Δευτέρα!!! Η αποχή γίνεται εβδομαδιαία γιατί το ΣτΕ με απόφασή του έχει ήδη αποφανθεί ότι οι αορίστου χρόνου αποχές είναι καταχρηστικές. Ήδη για την αποχή 5 ημερών του Δεκεμβρίου υποβλήθηκαν στο ΣτΕ προσφυγές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε, και αμα τη βγαλει καταχρηστικη ποια ειναι η συνεπεια????
      θα πηγαινει με το ζορι ο δικηγορος να δικασει??

      Διαγραφή
    2. Ο δικαστής θα δέχεται την αναβολή σε καταχρηστική αποχή;

      Διαγραφή
  8. Παιδιά ξέρουμε τελικά μέχρι πότε θα είναι η απεργία των δικηγόρων και δικαστικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά ξέρουμε τελικά μέχρι πότε θα είναι η απεργία των δικηγόρων και δικαστικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή