ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                   Αθήνα, 11/1/2016

Απόφαση του Δ.Σ του ΔΣΑ για ασφαλιστικό-κινητοποιήσεις
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας  συνεχίζοντας σήμερα Δευτέρα, 11/1/2016, στα γραφεία του Συλλόγου, την διακοπείσα, από την περασμένη Πέμπτη 7/1/2016 συνεδρίασή του, συζήτησε διεξοδικά τους τρόπους αντίδρασης του δικηγορικού σώματος απέναντι στο προσχέδιο για το ασφαλιστικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.
Το Δ.Σ του ΔΣΑ εκφράζοντας την ομόθυμη, απόλυτη και κατηγορηματική απόρριψη του κυβερνητικού αυτού σχεδίου εκ μέρους του συνόλου του δικηγορικού σώματος, αποφάσισε να συμμετάσχει στη τριήμερη αποχή που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη 14/1/2016, ημέρα που συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια να αχθεί, μετά την Πέμπτη, σε απόφαση καθολικής αποχής αόριστης διάρκειας όλων των δικηγόρων της χώρας.
Το Δ.Σ ενόψει των κινητοποιήσεων του κλάδου, καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στο πανδικηγορικό-πανεπιστημονικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 14/1/2016, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ(12 το μεσημέρικαι πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα.
Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι  τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος τους και θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των δικηγόρων.

4 σχόλια:

  1. ναι, καθολικη οπως με το δημοψηφισμα για το νεο ΚΠολΔ..
    αφου ψηφισθει η καθολικη αποχη, μετα 3 ημερες θα την αναστειλει η συντονιστικη, αφου ο υπουργος αλλαξει κατα 0,0001% την προταση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηδη ετοιμάζεται κωλοτούμπα μέσω συσκέψεων με υπουργείο και ΑΠΟΔΟΧΗΣ της λογικής του νέου ασφαλιστικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρε, περιμένουμε live ενημέρωση όπως στην προηγούμενη ολομέλεια. Γερά και αγωνιστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Yπάρχει κάποιο νέο σχετικά με τα παράβολα προαγωγών, τα οποία ακόμα πληρώνουμε παράνομα. Ασχοληθήκατε με το ζήτημα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή