ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Κατρούγκαλος: Δεν μπορώ όταν κάνω τέτοιο άλμα με τις εισφορές των αγροτών να ευνοήσω τον δικό μου επαγγελματικό κλάδο.Δημόσια συζήτηση επί του ασφαλιστικού του ιδίου με τον επικεφαλής της τετραμερούς επιτροπής κύριο Κοστέλο στο πλαίσιο της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον επικεφαλής της επιτροπής. «Θα πρέπει να ενημερωθεί δημόσια όλη η Ευρώπη» είπε ο υπουργός σε σημερινή συνέντευξη τύπου. 


Ο κύριος Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι όσοι πληρώνονται με μπλοκάκια θα καταβάλουν οι ίδιοι το 6,5% της ασφαλιστικής εισφοράς ενώ το υπόλοιπο θα καταβάλλεται από τους εργοδότες τους.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι θα γίνουν δεκτές όσες βελτιώσεις προταθούν και είναι δίκαιες αλλά δεν μπορούν να ευνοηθούν διάφοροι κλάδοι. Αυτό είπε και στους εκπροσώπους των δικηγόρων που τον επισκέφθηκαν. Δεν μπορώ πρόσθεσε όταν κάνω τέτοιο άλμα με τις εισφορές των αγροτών να ευνοήσω τον δικό μου επαγγελματικό κλάδο.


Ανακοίνωσε επίσης ότι θα συναντηθεί σήμερα με τον κύριο Αλεξιάδη για να διευκρινίσουν πως θα παντρευτεί το ασφαλιστικό με το φορολογικό και πως θα γίνει η είσπραξη από τα έσοδα της ασφαλιστικής εισφοράς που με τον νέο νόμο θα ανέρχεται στο 20%.

Είπε μάλιστα πως με το νέο νόμο θα δεχθεί πλήγμα και η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή. 

Δήλωσε επίσης ότι την προσωπική διαφορά την εγγυάται η Κυβέρνηση για πάντα και όσο πάει καλά η οικονομία και ανεβαίνουν οι συντάξεις αυτή θα τείνει μειούμενη. Είπε ακόμη ότι η Εθνική σύνταξη έχει συνδεθεί με ρήτρα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κύριο Κατρούγκαλο το νέο ασφαλιστικό δίνει ελπίδα και σιγουριά στον εργαζόμενο ότι θα πάρει σύνταξη.

Ο Υπουργός Εργασίας κάλεσε τον Πολιτικό Κόσμο να δείξει την ίδια υπευθυνότητα που έδειξαν χθες οι εργοδοτικές οργανώσεις που έδωσαν την στήριξη τους στην πρόταση της Κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά ο υπουργός απέδωσε εγκληματικές ευθύνες στο παλιό, όπως είπε, πολιτικό σύστημα που όταν μπήκε η χώρα στην κρίση είχε μόνο 36 δις αποθεματικά στο ασφαλιστικό αντί 100 δις όπως θα έπρεπε. Κι επίσης του επέφερε τελειωτικό χτύπημα με το PSI.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/303711/katrougalos-dimosia-suzitisi-gia-to-asfalistiko-sto-65-i-eisfora-gia-ta-blokakia/#ixzz3we4JRV00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου