ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΚΠολΔ

Προς τον κ Πρόεδρο της Ολομέλειας
Σέρρες , 20.01.2016
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,
Με έκπληξη παραλάβαμε το από 20.01.2016 έγγραφό σας , με το οποίο μας ζητάτε να σας αποστείλουμε εγγράφως ζητήματα και προβλήματα που ανέκυψαν κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου ΚΠολΔ , προκειμένου να τα συγκεντρώσετε και τα θέσετε στις «συζητήσεις» που θα ακολουθήσουν .
Σας θυμίζω κ. Πρόεδρε πως ειλημμένη και ανυποχώρητη θέση της Ολομέλειας και της συντριπτικής πλειοψηφίας του δικηγορικού σώματος είναι ότι ο Κώδικας αυτός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοσθεί στο ΣΥΝΟΛΟ του . Πιστεύω λοιπόν αυτή πρέπει να είναι και η δική σας θέση στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν , όπως γράφετε . Ότι δηλαδή ο Κώδικας αυτός δεν μπορεί να συνεχίζει να εφαρμόζεται .
Δεν καταλαβαίνω κατά συνέπεια την έννοια και τον σκοπό του εγγράφου , που μας αποστείλατε , προκειμένου να επισημάνουμε επιλεκτικά ζητήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του κώδικα και τα οποία (έτσι το αντιλαμβάνομαι και συγχωρέστε με γι αυτό) πιθανόν να μπορούν να επιλυθούν .
Κύριε Πρόεδρε , σας θυμίζω ότι ήδη από τις 21.12.2015 έχετε στα χέρια σας αίτημα για τη σύγκληση της Ολομέλειας με τις υπογραφές 28 προέδρων δικηγορικών συλλόγων (το οποίο συνυπέγραψαν αργότερα και άλλοι πρόεδροι) με θέμα την στάση του σώματος εν όψει της εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας .
Επειδή πιστεύω ότι είστε θεματοφύλακας της νομιμότητας , αλλά και της ενότητας του σώματος , θεωρώ αυτονόητο ότι θα συγκαλέσετε την Ολομέλεια με τα θέματα , τα οποία περιγράφει το κείμενο που σας αποστείλαμε και συνυπογράψαμε οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων , σύμφωνα και με όσα ορίζει το αρ. 135 Ν. 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) και στους προβλεπόμενους χρόνους .
Με εκτίμηση ,
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών
Παναγιώτης Γ. Καρίπογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου