ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΣ Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η  Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων,  την 05-01-2016 , αντιδρώντας στην εφαρμογή των νέων διατάξεων του ΚΠολΔ, αποφάσισε:
 1) Την αποχή των μελών του από όλα τα καθήκοντά τους, για το χρονικό διάστημα από 05-01-2016 μέχρι και την 19 Ιανουαρίου 2016
 2) Τη σύγκληση, μετά την επικείμενη Ολομέλεια των Προέδρων των ΔΣ Ελλάδος και για την ενιαία στάση του σώματος των δικηγόρων,  έκτακτηςΓενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα ΜΟΔ, με επαναληπτική, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Κατά την διάρκεια της αποχής άδειες θα χορηγούνται στις εξής περιπτώσεις:
- Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
- Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις(Διοικητικά)-Αυτόφωρα(κρατούμενοι)
- Παραγραφές – Προθεσμίες
- Αναστολές πλειστηριασμών
- Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών-Συζήτηση υποθέσεων όπου έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή.
- Για τις ποινικές υποθέσεις στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό .
- Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.

10 σχόλια:

 1. ποια ολομελεια προεδρων δικηγορικων συλλογων?
  δεν εχει ανακοινωθει, ουτε προγραμματισθει καποια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μην αναρτατατε τέτοιες εμπρηστικες ειδήσεις... σσσ... σιγα... η δικηγορια κοιμαται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σάββατο ολομέλεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να δουμε αν θα τεθει και το θεμα των ασφαλιστικων εισφορων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλά συνάδελφοι πλάκα κάνετε. Και βέβαια θα τεθεί το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στην Ολομέλεια. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι κάποιοι την καλοβλέπουν ως εξέλιξη για να χτυπηθεί η "πλέμπα", για τους τύπους και μόνο σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση. Είναι δε αξιοσημείωτο πως τα ΜΜΕ πάλι άρχισαν τους κοινωνικούς αυτοματισμούς περί δικηγόρων που φοροδιαφεύγουν κλπ ενώ γίνεται λόγος για 20% και όχι για 37%.... ΚΑΤΑΝΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. θα κατεβει προταση περι αποχης στην ολομελεια ή το θεμα θεωρειται ληξαν???
  παντως πιο το νοημα του περσινου δημοψηφισματος, οταν η συντονιστικη κανει ο,τι θελει?? το θεμα δεν ηταν να γινει αποχη οποτε επανελθει ο νομος προς εφαρμογη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όταν, εκτός από την φορολογία σου παρακρατάνε 40% επί της αμοιβής, τότε καλά σαράντα. Καλή διαβίωση στη μπανανία που σε εξαναγκάζει να γίνεις διαδρομιστής ποινικάκιας και να φοροδιαφεύγεις συνεχώς. Αυτό το επάγγελμα ονειρευόμασταν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κάποιοι δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους από τον επικείμενο αφανισμό συναδέλφων....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

  Αθήνα, 7.1.2016  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα καταλήγει ότι :

  Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
  Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.
  Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για τη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο Πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

  Σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 9.1.2016 και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

  Παράλληλα, ενόψει των παραπάνω εξελίξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ επεξεργάζεται πρόταση του Προέδρου του περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. δηλαδη συζηταμε αποχη για τα φορολογικα, αλλα οχι για τον νεο ΚΠολΔ????

  ΑπάντησηΔιαγραφή