ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΣ ΑΠΟ 37 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ : ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΙΓΙΟΥ, ΒΟΛΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΩ, ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΡΤΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΘΗΒΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΞΑΝΘΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την
ΚΗΡΥΞΗ  ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
Από την Τρίτη 11-12-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-12-2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή, με την διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του “ανοίγματος” του δικηγορικού επαγγέλματος, επιβάλλονται και θεσπίζονται μέτρα και ρυθμίσεις που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο οδηγώντας στην εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην Δικαιοσύνη. Ειδικότερα:
1. Επιβάλλονται νέα τέλη  και παράβολα
3. Αυξάνεται σε δύο δόσεις μέσα σε λίγες μέρες κατά 500% το τέλος δικαστικού ενσήμου που πληρώνει ο ‘Ελληνας πολίτης όταν προσφεύγει στα δικαστήρια.
4. Προωθούνται με το φορολογικό νομοσχέδιο εξοντωτικές διατάξεις (κατάργηση αφορολόγητου, αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους επιτηδεύματος, αύξηση φορολογικών συντελεστών),
 Κατά τη διάρκεια των αποχών θα ισχύσει το πλαίσιο χορήγησης αδειών που ίσχυε και κατά την διάρκεια των πρόσφατων αποχών μας.
 Σε περίπτωση που στη διάρκεια της αποχής ληφθεί απόφαση της Συντονιστικής για πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα και η παρούσα απόφαση.   
http://www.dsserron.gr



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΒΑΛΑΣ
Καβάλα  9 Δεκεμβρίου 2012



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισε σήμερα  ομόφωνα  την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Καβάλας την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11  Δεκεμβρίου 2012.
Οι Δικηγόροι της Καβάλας απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την σε λίγες μόλις ημέρες, με την από 4-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012)  υπερβολική (360%) αύξηση του δικαστικού ενσήμου (άρθρο 16 παρ. 16), για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων (άρθρο 11) σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην Δικαιοσύνη.

Το ΔΣ
http://dskavalas.gr


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                   ΚΑΒΑΛΑΣ
                                                                                    Καβάλα   11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
             Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισε σήμερα  ομόφωνα  την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Καβάλας την Τετάρτη  12, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14  Δεκεμβρίου 2012.
          Οι Δικηγόροι της Καβάλας απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την σε λίγες μόλις ημέρες, με την από 4-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012)   αύξηση του δικαστικού ενσήμου (άρθρο 16 παρ. 16), για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων (άρθρο 11) σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην Δικαιοσύνη.
          Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας θεωρεί ότι η ψήφιση του τελευταίου  μνημονίου με τις διατάξεις που περιέχει εξαθλιώνει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες Πολίτες, αφανίζει τους Δικηγόρους και βάζει οριστικά «ταφόπλακα» στη μαχόμενη Δικηγορία.
         
                                                                                       Το ΔΣ  

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ   ΜΕΓΑΡΟ   ΔΡΑΜΑΣ
Τηλ. 25210 – 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ   25210 – 55332, 55455
661 00      ΔΡΑΜΑ
http://www.dsdr.gr      E-mail :  info@dsdr.gr 
  

                                                                                                                                                Δράμα, 10 Δεκεμβρίου 2012



ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.
   Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κήρυξη αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους για τις 11-13 Δεκεμβρίου 2012 λόγω των επιχειρούμενων φορολογικών μέτρων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών ( τετραπλάσια αύξηση του Δικαστικού Ενσήμου, επιβολή τέλους στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για τις διοικητικές συμβάσεις, αύξηση του νομίμου τέλους επιτηδεύματος ) και τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 11.12.2012 και ώρα 12:00' στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Δράμας.
Η παρουσία όλων κρίνεται απολύτως απαραίτητη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την 9/12/2012, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά  τους από  11/12/2012 μέχρι και 13/12/2012 και τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία του Συλλόγου την 11/12/2012 και ώρα 12.00, με θέμα “Ενημέρωση - Πορεία Κινητοποιήσεων”.


Για το Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας
  Γεώργιος Ραμούζης       Δημήτριος Γαρίτος 



ΑΠΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣΒ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τρίτη (11-12-2012), Τετάρτη (12-12-2012) και Πέμπτη (13-12-2012), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:
1)Τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν υπέρμετρα το Δικηγορικό Σώμα,
2)Την αύξηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όλως αιφνιδίως, του δικαστικού ενσήμου,
3)Την επιβολή τέλους στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,
4)Την επιβολή εκ νέου, σήμερα, αυξημένου καθόλα αντισυνταγματικού και μη νομίμου τέλους επιτηδεύματος,
5)Tην διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του “ανοίγματος” του δικηγορικού επαγγέλματος,
6)Την πλήρη εξαθλίωση του Δικηγορικού Σώματος και εν κατακλείδι για
7)Την στοχοποίηση του κλάδου.
Βόλος 09-12-2012
Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Απ. Βολιώτης
Ο Γεν. Γραμματέας Τριαντάφυλλος Ελ. Εμμανουηλίδης  


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ             
                               ************
          ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ                                              
                      Τηλ-Fax: (26910 29411)                                                            
                                                                                                                                                            &n bsp;                                                                                                                        Αίγιο, 10-12-2012
  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σε έκτακτη συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Αιγίου από τα καθήκοντά τους :
την Τρίτη (11-12-2012),
Τετάρτη (12-12-2012) και
Πέμπτη (13-12-2012) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:
1) Τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν υπέρμετρα το Δικηγορικό Σώμα,
2) Την αύξηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όλως αιφνιδίως, του δικαστικού ενσήμου,
3) Την επιβολή τέλους στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,
4) Την επιβολή εκ νέου, σήμερα, αυξημένου καθόλα αντισυνταγματικού και μη νομίμου τέλους επιτηδεύματος,
5) Tην διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του “ανοίγματος” του δικηγορικού επαγγέλματος,
6) Την πλήρη εξαθλίωση του Δικηγορικού Σώματος και εν κατακλείδι για την στοχοποίηση του κλάδου.

                                                                                                    ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.


     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

10-12-2012


Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης, διαμαρτύρονται διότι η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

Α) Πενταπλασίασε τα τέλη Δικαστικού Ενσήμου που πρέπει να καταβάλλονται από τους ενάγοντες επί του αντικειμένου της διαφοράς για τη συζήτηση των αγωγών τους.
Β) Επέβαλε παράβολο 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου και του ΣτΕ

Επίσης με προηγούμενες Νομοθετικές Διατάξεις:
-Πενταπλασιάστηκαν οι επιβαρύνσεις για το μεγαρόσημο
-Επιβλήθηκαν παράβολα ενδίκων μέσων (Έφεση, Αναίρεση, Αναψηλάφηση) 200,300 και 400 ΕΥΡΩ αντίστοιχα σε όσους καταθέτουν ένδικα μέσα
-Επιβλήθηκε δικαστικό ένσημο σε ορισμένες υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων

Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τους πολίτες σε βαθμό αποστερήσεως του δικαιώματος τους να προσφύγουν στα Δικαστήρια κατά παράβαση του άρθρου 20 του ισχύοντος Συντάγματος.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης θεωρούν ότι οι παραπάνω διατάξεις είναι Αντισυνταγματικές, καθιστούν τη Δικαιοσύνη προνόμιο των πλουσίων  και προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργησή τους. Συγχρόνως και σε ένδειξη διαμαρτυρίας κηρύσσουν αποχή των μελών τους από όλα τα δικαστήρια από αύριο Τρίτη 11-12-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-12-2012.


Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου
Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων
Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης
Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 9-12-2012, αφού έλαβε υπόψη του την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την προκλητική, παράνομη, αντιδεοντολογική και απαξιωτική προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της περιφέρειας συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας, που αγνόησε το αίτημα της πλειοψηφίας να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα της επικείμενης φορολογικής λαίλαπας κατά των μαχόμενων δικηγόρων, να  επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν δράσεις κατά των αλλεπάλληλων μέτρων εξόντωσης των δικηγόρων, την οποία ανοίκεια στάση αποδοκιμάζει και καταγγέλλει στο δικηγορικό σώμα, αποφάσισε, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση πολλών ακόμα Δικηγορικών Συλλόγων, την αποχή των δικηγόρων Φλώρινας από την άσκηση των καθηκόντων τους από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την μέσα σε λίγες μόνο μέρες νέα αύξηση του δικαστικού ενσήμου που έχει οδηγήσει στον πενταπλασιασμό του, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν.Γραμματέας
Δημήτριος Στεφανίδης                                 Αλέξανδρος Σιάμκουρης     



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ/09-12-2012

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας απέχουμε από τα καθήκοντά μας  από Δευτέρα 10/12/2012 μέχρι και τη Πέμπτη 13/12/2012.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Κωστόγιαννης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ

                                                                                                                                                                                                                            Κως, 9-12-2012
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΩ
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 13-12-2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την τριήμερη ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Κω από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο.
Παράλληλα συντασσόμενο με τους 37 Δικηγορικούς Συλλόγους που ζήτησαν στην πρόσφατη Ολομέλεια της Κομοτηνής να συζητηθεί ως θέμα η επανεκτίμηση της κατάστασης και η λήψη απόφασης για συνέχιση κινητοποιήσεων, αλλά αγνοήθηκαν προκλητικά και παράνομα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α., καταγγέλλει στο σώμα των Ελλήνων Μαχόμενων Δικηγόρων την συμπεριφορά του τελευταίου, αναφερόμενο στην σχετική δήλωση-καταγγελία της πλειοψηφίας των παρισταμένων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και επιφυλασσόμενο στην ανάπτυξη των δράσεων που σύντομα θα αλλάξουν το γερασμένο, σάπιο και αντιδημοκρατικό σκηνικό στον δικηγορικό συνδικαλιστικό χάρτη της χώρας.
Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων καλούνται τα μέλη μας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12-12-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 με θέμα ημερήσιας διάταξης "Ενημέρωση για τις δρομολογούμενες εξελίξεις στο δικηγορικό επάγγελμα, νέο φορολογικό νομοσχέδιο, περαιτέρω κινητοποιήσεις".
                                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡ
Π. ΑΒΡΙΘΗΣ                          Ν. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ    

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-12-2012

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την τετραήμερα ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Γιαννιτσών από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την σε λίγες μόλις ημέρες νέα γενναία αύξηση του δικαστικού ενσήμου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο. 
   Παράλληλα συντασσόμενο με τους 37 Δικηγορικούς Συλλόγους που ζήτησαν στην πρόσφατη Ολομέλεια της Κομοτηνής να συζητηθεί ως θέμα η επανεκτίμηση της κατάστασης και η λήψη απόφασης για συνέχιση κινητοποιήσεων, αλλά αγνοήθηκαν προκλητικά και παράνομα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α., καταγγέλλει στο σώμα των Ελλήνων Μαχόμενων Δικηγόρων την συμπεριφορά του τελευταίου, αναφερόμενο στην σχετική δήλωση-καταγγελία της πλειοψηφίας των παρισταμένων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και επιφυλασσόμενο στην ανάπτυξη των δράσεων που σύντομα θα αλλάξουν το γερασμένο, σάπιο και αντιδημοκρατικό σκηνικό στον δικηγορικό συνδικαλιστικό χάρτη της χώρας. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ                                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ




Αποχή των δικηγόρων από την Τετάρτη 5 έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε η Γ.Σ. του
 Δ. Σ. Κατερίνης.

Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους, από  την Τετάρτη 5 έως την Παρασκευή
 7 Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης η οποία 
πραγματοποιήθηκε στις 30/11/2012 στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης.

Το Δ.Σ.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ Λαμία, 10-12-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 13-12-2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, σε έκτακτη χθεσινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την τριήμερη ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Λαμίας από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο.

Παράλληλα συντασσόμενο με τους 37 Δικηγορικούς Συλλόγους που ζήτησαν στην πρόσφατη Ολομέλεια της Κομοτηνής να συζητηθεί, όπως είχε αποφασίσει η Ολομέλεια της 16.11.2012, ως θέμα η επανεκτίμηση της κατάστασης και η λήψη νέων αποφάσεων, αλλά αγνοήθηκαν προκλητικά και παράνομα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α., καταγγέλλει στο σώμα των Ελλήνων Μαχόμενων Δικηγόρων την συμπεριφορά του τελευταίου, αναφερόμενο στην σχετική δήλωση-καταγγελία της πλειοψηφίας των παρισταμένων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΓΓΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ



ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΧΗ 11-13/12/2012 ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣ Ιωαννίνων, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 10 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από ΟΛΑ τα καθήκοντά τους, από την Τρίτη 11/12/2012 μέχρι και την Πέμπτη 13/12/2012.
Επίσης, αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη, 13/12/2012, ώρα 12:00, στην αίθουσα του ΜΟΔ, με θέμα την ενημέρωση των μελών του για τις εξελίξεις στο δικηγορικό λειτούργημα και την πορεία των κινητοποιήσεών μας.
(Επαναληπτική: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, αίθουδα ΜΟΔ)
Εκ του ΔΣ
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΡΤΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-12-2012. ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ.PDFΕκτύπωσηE-mail
Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012 13:34
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-12-2012 - ΣΥΓΚΛΗΣΗ Γ.Σ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την τετραήμερα ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Άρτας από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την σε λίγες μόλις ημέρες νέα γενναία αύξηση του δικαστικού ενσήμου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο.
Παράλληλα συντασσόμενο με τους 29 Δικηγορικούς Συλλόγους που ζήτησαν στην πρόσφατη Ολομέλεια της Κομοτηνής να συζητηθεί ως θέμα η επανεκτίμηση της κατάστασης και η λήψη απόφασης για συνέχιση κινητοποιήσεων, αλλά αγνοήθηκαν προκλητικά και παράνομα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α., καταγγέλλει στο σώμα των Ελλήνων Μαχόμενων Δικηγόρων την συμπεριφορά του τελευταίου, αναφερόμενο στην σχετική δήλωση-καταγγελία της πλειοψηφίας των παρισταμένων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων και επιφυλασσόμενο στην ανάπτυξη των δράσεων.
Το Δ.Σ. συγκαλεί Γ.Σ. των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας την Παρασκευή 14-12-2012 και ώρα 11:00 π.μ., προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα για τις νέες εξελίξεις και να αποφασίσει για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η αποχή αφορά την παράσταση στα ακροατήρια και τις επιτροπές και το πλαίσιο των αδειών ισχύει σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις.



ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ 11-12-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την 10-12-2012, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από τα καθήκοντα τους, την Τρίτη 11-12-2012 και τη σύγκλησηΈκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Αίθουσα ΚΑΚ/ΚΕΙΟΥ την 11-10-2012 και ώρα 10.30, με θέμα ¨Ενημέρωση-Πορεία Κινητοποιήσεων"

                                                                     ΤΟ Δ.Σ.Χ


To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης αποφάσισε ομόφωνα την 3ήμερη αποχή των μελών του για την Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 ….


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
            www.dsagrinio.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, κατά την Έκτακτη συνεδρίασή του στις 10 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων – Μελών του από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012.
Επίσης αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του την Τρίτη 11-12-2012 και ώρα 11.30, με θέμα: Ενημέρωση – λήψη απόφασης περί αποχής – φορολογικό.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΑΜΟΥ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάμος, 10 Δεκεμβρίου 2012
      Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου στην έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα Δευτέρα 10-12-2012, ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντα τους μέχρι και 31-12-2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται στην βουλή προς ψήφιση, την αύξηση του δικαστικού ενσήμου, την επιβολή νέων τελών και παραβόλων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των Δικηγόρων.
      Ο ΔΣ Σάμου θεωρεί ότι η ψήφιση του τελευταίου μνημονίου με τις διατάξεις που περιέχει εξαθλιώνει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες Πολίτες, αφανίζει τους Δικηγόρους και βάζει οριστικά «ταφόπλακα» στην μαχόμενη Δικηγορία.
      Επ΄ευκαρία ο Δ.Σ Σάμου καταγγέλλει τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των  Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Αδαμόπουλο Ιωάννη καθώς και το Προεδρείο της Ολομέλειας διότι αρνήθηκαν να θέσουν προς συζήτηση, στην Ολομέλεια των Προέδρων που έγινε 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στη Κομοτηνή, το θέμα των φορολογικών μέτρων και διατάξεων σε βάρος των ελευθέρων επαγγελματιών, την τετραπλάσια αύξηση του δικαστικού ενσήμου, των παραβόλων και των τελών ακολουθώντας πρακτικές που δεν συνάδουν ούτε με το θεσμικό του ρόλο ούτε με τις δημοκρατικές λειτουργίες.
      Διαμηνύει τέλος προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δ.Σ Σάμου με σθένος και αξιοπρέπεια θα πολεμήσει την προπαγάνδα και τον λαϊκισμό με τον οποίο οι κυβερνώντες, η Τρόικα και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του τόπου αντιμετωπίζουν τους Δικηγόρους και ότι με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να μην εξαθλιωθεί πλήρως ο Δικηγορικός κόσμος,  θα υπερασπίσει τα κεκτημένα δικαιώματα του, το κύρος, την αξιοπρέπεια και το  λειτούργημα του Δικηγόρου.
 Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας
 Γεώργιος Κολλάρος                            Κωνσταντίνος Πασαγιάννης



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


> ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
> Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, που
> συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ
> ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ Από την Τετάρτη 12-12-2012 μέχρι και την
> Παρασκευή 14-12-2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή, με την
> διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του "ανοίγματος" του δικηγορικού
> επαγγέλματος, επιβάλλονται και θεσπίζονται μέτρα και ρυθμίσεις που
> πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν
> τον μαχόμενο δικηγόρο οδηγώντας στην εξαθλίωση τη συντριπτική
> πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα
> πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην
> Δικαιοσύνη. Ειδικότερα:
> 1. Επιβάλλονται νέα τέλη και παράβολα
> 3. Αυξάνεται σε δύο δόσεις μέσα σε λίγες μέρες κατά 500% το τέλος
> δικαστικού ενσήμου που πληρώνει ο ʽΕλληνας πολίτης όταν προσφεύγει στα
> δικαστήρια.
> 4. Προωθούνται με το φορολογικό νομοσχέδιο εξοντωτικές διατάξεις
> (κατάργηση αφορολόγητου, αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους
> επιτηδεύματος, αύξηση φορολογικών συντελεστών),
> > Σε περίπτωση που στη διάρκεια της αποχής ληφθεί απόφαση της
> Συντονιστικής για πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ενδέχεται να
> τροποποιηθεί ανάλογα και η παρούσα.
>
> Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Με απόφαση Γ.Σ. απέχουν οι δικηγόροι Θηβών από σήμερα 11-12-2012 έως και την Παρασκευή 14-12-2012. 

-->
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
         ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, ομόφωνα αποφάσισε την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων από το σύνολο των καθηκόντων τους από την Τρίτη (11-12-2012) μέχρι και την Παρασκευή (14-12-2012) σε ένδειξη διαμαρτυρίας :
1.- Για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή,  κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.
2.- Για την αύξηση των δικαστικών εξόδων, των τελών και παραβόλων, που επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη, με αποτέλεσμα η προσφυγή του στην δικαιοσύνη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ, να καθίσταται αδύνατη.
Πλέον της επιβολής του ΦΠΑ 23%, πλέον του δεκαπλασιασμού του παραβόλου για την υποβολή μηνύσεων, πλέον της καθιέρωσης παραβόλων 200, 300 και 400 ευρώ για την άσκηση ενδίκων μέσων, πλέον του πενταπλασιασμού του ενσήμου υπέρ ΤΑΧΔΙΚ (μεγαρόσημο), πλέον του διπλασιασμού του ποσού που απαιτείται για τη μετατροπή των ποινών, με την από 5-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012) πενταπλασιάστηκε το τέλος δικαστικού ενσήμου που πρέπει να καταβάλλουν οι πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς κατά τη συζήτηση των αγωγών τους, επιβλήθηκε δε παράβολο ανερχόμενο σε ποσοστό 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων στις συμβάσεις δημοσίου.
Είμαστε αντίθετοι στην καθημερινή καταστρατήγηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών.
Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του θεσμού της δικαιοσύνης.
Είμαστε αντίθετοι στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και την επιβολή έκτακτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων, ο οποίος έπαυσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων και στην πραγματικότητα είμαστε ανασφάλιστοι.
Τρίκαλα  10 Δεκεμβρίου 2012
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων
      Ο Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Κοντογιάννης                          Χαρούλα Μπλαντή
 


Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Ξάνθης μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου




Συνέχεια της αποχής τους μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου αποφάσισαν χθες στην γεν. συνέλευσή τους οι δικηγόροι της Ξάνθης, την ίδια ώρα που Εισαγγελείς και δικαστικοί αποφάσισαν επίσης «να δικάζουν από τις 09.00-12.00 και μετά να εγκαταλείπουν την έδρα»...
Οι δικηγόροι της Ξάνθης αποφασισμένοι να συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, δεν κάνουν πίσω με τίποτα αφού κινδυνεύει με αφανισμό πλέον ο κλάδος τους, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους...



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κιλκίς 11/12/2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς που συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε αποχή των δικηγόρων-μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012.
Οι Δικηγόροι του Κιλκίς διαμαρτύρονται διότι η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:
  • Πενταπλασίασε τα τέλη Δικαστικού Ενσήμου που πρέπει να καταβάλλονται από τους ενάγοντες επί του αντικειμένου της διαφοράς για τη συζήτηση των αγωγών τους.
  • Επέβαλε παράβολο 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου και του ΣτΕ.
Επίσης με προηγούμενες Νομοθετικές Διατάξεις:
  • Πενταπλασιάστηκαν οι επιβαρύνσεις για το μεγαρόσημο
  • Επιβλήθηκαν παράβολα ενδίκων μέσων (Έφεση, Αναίρεση, Αναψηλάφηση) 200,300 και 400€ αντίστοιχα σε όσους καταθέτουν ένδικα μέσα
  • Επιβλήθηκε δικαστικό ένσημο σε ορισμένες υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων
Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τους πολίτες σε βαθμό αποστερήσεως του δικαιώματος τους να προσφύγουν στα Δικαστήρια κατά παράβαση του άρθρου 20 του ισχύοντος Συντάγματος και κατατείνουν σε μια Δικαιοσύνη των πλουσίων σε βάρος των φτωχών.
Περαιτέρω, με το φορολογικό νομοσχέδιο προωθούνται εξοντωτικές διατάξεις για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες (κατάργηση αφορολόγητου, αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους επιτηδεύματος, αύξηση φορολογικών συντελεστών).
                      Η Πρόεδρος                                                                               Η Γεν. Γραμματέας
                  Ευρώπη Αρτόγλου                                                                      Ευφροσύνη Ζαμπέλη
 ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ:
1. Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
2. Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
3. Παραγραφές-Προθεσμίες
4. Αναστολές πλειστηριασμών
5. Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών
·   Η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη-αντίκρουση επιτρέπονται χωρίς άδεια (άρθ. 237 ΚπολΔ)
Για τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:
·   Στα Πλημμελήματα: Όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής (πλημμελήματα πραχθέντα προ της 1.1.2007 σε α΄ βαθμό και προ της 1.1.2006 σε β΄ βαθμό).
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
Κατά τη διάρκεια της αποχής δεν επιτρέπονται οι έρευνες στα Υποθηκοφυλακεία

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή αποφάσισε την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου από το σύνολο των καθηκόντων τους την Τρίτη (11-12-2012) και την Πέμπτη (13-12-2012) για τους κατωτέρω λόγους:
     1.- Εκφράζοντας την αντίθεσή του για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου  που αναμένεται να οδηγήσει με την αδιάκριτη επιβολή αβάστακτων φοροεισπρακτικών μέτρων στην εξόντωση όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και στον αφανισμό του ανεξάρτητου, μαχόμενου δικηγόρου, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.
     2.- Για την υπέρμετρη αύξηση των δικαστικών εξόδων, των τελών και παραβόλων, που επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που η παροχή έννομης προστασίας να καθίσταται αδύνατη και να αποτελεί προνόμιο των ολίγων οικονομικά ισχυρών, κατά παράβαση του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ.
Πλέον της επιβολής του ΦΠΑ 23%, πλέον του δεκαπλασιασμού του παραβόλου για την υποβολή μηνύσεων, πλέον της καθιέρωσης παραβόλων 200, 300 και 400 ευρώ για την άσκηση ενδίκων μέσων, πλέον του πενταπλασιασμού του ενσήμου υπέρ ΤΑΧΔΙΚ (μεγαρόσημο), πλέον του διπλασιασμού του ποσού που απαιτείται για τη μετατροπή των ποινών, με την από 5-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012) πενταπλασιάστηκε το τέλος δικαστικού ενσήμου που πρέπει να καταβάλλουν οι πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς κατά τη συζήτηση των αγωγών τους, επιβλήθηκε δε παράβολο ανερχόμενο σε ποσοστό 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων στις συμβάσεις δημοσίου.


Κόρινθος,  10 Δεκεμβρίου 2012
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου
      Ο Πρόεδρος                                  Η Γεν. Γραμματέας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΝΟΥ 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

       ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ           Zάκυνθος, 10 Δεκεμβρίου 2012

           ΤΕΡΤΣΕΤΗ  2 –  29100   ΖΑΚΥΝΘΟΣ                 Αρ. πρωτ. 849 

        ΤΗΛ. 2695023938 – FAX 2695029711
  Ηλεκτρ.διεύθυνση  : diksylzak@gmail.com 
                   Ιστότοπος  :  www.dszak.gr      
                  -------------
Π Ρ Ο Σ  :  Πάντα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  με αρ. 40/2012

Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι με την από 10-12-2012 απόφαση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου, αποφασίστηκε :
1.- Η συνέχιση της αποχής των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου (Δ.Σ.Ζ.) από τα καθήκοντά τους από σήμερα  Δευτέρα, 10-12-2012 έως και Παρασκευή, 14-12-2012.
Η αποχή θα καταλαμβάνει τις παραστάσεις των Δικηγόρων Ζακύνθου ενώπιον όλων των Δικαστηρίων, εντός και εκτός Ζακύνθου. Εξαιρούνται υποθέσεις εκουσίας δικαιοδοσίας, καθώς και  :
Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
Παραγραφές-Προθεσμίες
Αναστολές πλειστηριασμών διεξαγομένων την αμέσως επομένη εβδομάδα
Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών
Ποινικές  υποθέσεις, υποκείμενες σε παραγραφή.  Τέτοιες θεωρούνται όσες τελέστηκαν προ της 1-1-2007 σε πρώτο βαθμό  και προ της 1-1-2006 σε δεύτερο βαθμό.
2.- Η έκφραση έντονης αποδοκιμασίας για την προκλητική, αντιδεοντολογική και απαξιωτική προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της περιφέρειας συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας, που περιφρόνησε το αίτημα της πλειοψηφίας να συζητηθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων το φλέγον ζήτημα της επικείμενης φοροεπιδρομής κατά των μαχόμενων δικηγόρων, να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί, με δημοκρατικό τρόπο, από την κυρίαρχη Ολομέλεια η ανάληψη αγωνιστικών δράσεων από το δικηγορικό σώμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.
3.- Οι Δικηγόροι Ζακύνθου διαμαρτυρόμαστε :
- Γιατί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πλήττεται κατά τρόπο πρωτοφανή,  κοινωνικά άδικο και ανάλγητο ο κλάδος των ελευθέρων επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων χιλιάδες Δικηγόροι, οι οποίοι βιώνουν στο μέγιστο τις άκρως δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής συγκυρίας και εξωθούνται βίαια εκτός επαγγέλματος.
- Γιατί απαξιώνεται ευθέως η ιδέα και η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, με άμεση αντανάκλαση στην αποδυνάμωση και την περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. Εξόχως απαράδεκτη η «εντολή» του υπουργού οικονομικών προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να αγνοήσει και να μη σεβαστεί δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν αντισυνταγματικές κυβερνητικές αποφάσεις συναφείς με το παράνομο, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ΑΕ, «χαράτσωμα» των πολιτών και την παράνομη διακοπή της ηλεκτροδότησης κατοικιών, παρά να συνεχίσει να παρανομεί, αποκαλύπτοντας, ότι η νομιμότητα είναι νοητή και τηρητέα μόνον όταν (και στο βαθμό που) εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κυβερνώντων.
- Γιατί η Δικαιοσύνη από καταφύγιο των ασθενέστερων, καθίσταται πλέον «είδος πολυτελείας» για τους περισσότερους πολίτες και προνόμιο των ολίγων και οικονομικά ισχυρών. Μεθοδικά και συνειδητά, η προσφυγή των οικονομικά ασθενέστερων στη Δικαιοσύνη αποβαίνει απαγορευτική. Μετά την επιβολή του ΦΠΑ 23%, δεκαπλασιάστηκε (και πλέον) το παράβολο μηνύσεων και πολ. αγωγής,  καθιερώθηκαν παράβολα των 200, 300 και 400 ευρώ για την άσκηση ενδίκων μέσων και μάλιστα για καθένα των ομοδίκων, καθιερώθηκε δικ. ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές, πενταπλασιάστηκε (και πλέον) το υπέρ ΤΑΧΔΙΚ ένσημο (μεγαρόσημο), υπερδιπλασιάστηκε το ποσό μετατροπής των ποινών και πρόσφατα,με την από 5-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012,) πενταπλασιάστηκε, ελάχιστο χρόνο μετά το διπλασιασμό του, το τέλος δικαστικού ενσήμου και λοιπά δικαιώματα, που οφείλουν να καταβάλλουν οι πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς κατά τη συζήτηση των αγωγών τους, ενώ επιβλήθηκε και παράβολο ανερχόμενο σε ποσοστό 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων στις συμβάσεις δημοσίου, δηλαδή σωρεία φραγμών και αναχωμάτων για την ελεύθερη προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό…
- Γιατί με το πρόσχημα της λεγόμενης «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος προωθείται η κατάργηση των νόμιμων δικηγορικών αμοιβών, προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας, η απαξίωση και η εκ των πραγμάτων διάλυση των Δικηγορικών Συλλόγων, η κατάργηση του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου.
- Γιατί συνεχίζεται η φοροεπιδρομή, με την αντισυνταγματική επιβολή έκτακτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
- Γιατί την ομαλή, δημοκρατική νομοθετική λειτουργία της Βουλής έχουν αντικατασταθεί  τα έκτακτα νομοθετικά μέτρα της εκτελεστικής εξουσίας, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που τείνουν να γίνουν κανόνας και δια της επαναλήψεως να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των πολιτών.
- Γιατί ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων έχει παύσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων και στην πραγματικότητα μας έχει αφήσει ανασφάλιστους, ενώ σχεδιάζεται νέα μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ζ.
(τ.Σ.Υ.)
Σπυρίδων Διον. Καλογερίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ, ΝΑΞΟΣ 843 00
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΑΠΟΧΗΣ
---------------------------------

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην  έκτακτη συνεδρίασή του, την 11/12/2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους:
Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή,  12 , 13 και  14  Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας:
1.- Για την επικείμενη και εσπευσμένη ψήφιση, εντός της εβδομάδας, του εξοντωτικού φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττει υπέρμετρα το Δικηγορικό Σώμα και τη  πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, με την κατάργηση του αφορολογήτου, την αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους επιτηδεύματος, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών κ.α.
2.- Τη νεώτερη αύξηση  πενταπλασιασμού του τέλους δικαστικού ενσήμου που επιβλήθηκε σε χρονικό διάστημα μόλις λίγων ημερών από την τελευταία αύξηση αυτού, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄237/5.12.2012, προηγούμενη με το   Ν. 4093/12.11.2012),  και καθιστά πλέον προνομιακή την προσφυγή των πολιτών στη Δικαιοσύνη, συνεχίζοντας την καταστρατήγηση  θεμελιωδών δικαιωμάτων  τους, με την επιβολή και άλλων τελών και παραβόλων στις δικαστικές υποθέσεις, ώστε  τελικά η πρόσβαση του μέσου Έλληνα πολίτη να καταστεί απαγορευτική και η άσκηση του Δικηγορικού λειτουργήματος εντελώς περιοριστική, αφανίζοντας κυρίως το νέο μαχόμενο δικηγόρο.
3.-Την στοχοποίηση και απαξίωση του Δικηγορικού Σώματος που εξακολουθεί να γίνεται με την αμείωτη ψήφιση και επιβολή μέτρων και ρυθμίσεων που οδηγούν στην κατάργησή του, πλήττοντας το κράτος δικαίου και τον πυρήνα των δημοκρατικών θεσμών.      
  
Νάξος  11/12/2012
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Νάξου
Η Πρόεδρος     Ο Γ. Γραμματέας

Μαρία Π. Μάρκου   Γεώργιος Ε. Καραμανής

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

           ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

          Τηλ.&FAX. 27610-22374            

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ  10/12/2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Κ. κατά τη συνεδρίασή του της 10-12-2012 εμμένει στην από 07/12/2012 απόφασή του για αποχή  των δικηγόρων της Κυπαρισσίας από τα καθήκοντά τους από  10-12 ΕΩΣ και 14-12-2012, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές Ελληνικό λαό, τονίζοντας τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα.
Το δικηγορικό σώμα εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην φαλκίδευση των δικαιωμάτων του μέσου Έλληνα πολίτη, ο οποίος πλήττεται – κατά τρόπο πρωτοφανή στον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του – μέσω περικοπών που απομειώνουν τα εισοδήματά του, πλήττουν τα δικαιώματά του στην κοινωνική ασφάλιση και στην απόδοση  παροχών, όπως είναι το εφάπαξ.
Προσέτι αποφασίζει την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα καθήκοντα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για :
1) Τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν υπέρμετρα το Δικηγορικό Σώμα,
2) Την αύξηση, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όλως αιφνιδίως, του δικαστικού ενσήμου,
3) Την επιβολή τέλους στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων,
4) Την επιβολή εκ νέου, σήμερα, αυξημένου καθόλα αντισυνταγματικού και μη νομίμου τέλους επιτηδεύματος,
5) Tην διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του “ανοίγματος” του δικηγορικού επαγγέλματος,
6) Την πλήρη εξαθλίωση του Δικηγορικού Σώματος και εν κατακλείδι για την στοχοποίηση του κλάδου.

                                                                                     ΓΙΑ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                               ΣΕΚΛΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΥΘΕΙΟΥ
Γύθειο 11-12-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου αποφάσισε την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από την Τετάρτη 12-12-2012 εως και τη Παρασκευή 14-12-2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας 1/ για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή, κοινωνικά ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας 2/για την αύξηση των δικαστικών εξόδων των τελών και παραβόλων που επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη και καθιστούν αδύνατη την προσφυγή στη δικαιοσύνη των οικονομικά ασθενέστερων κατά τρόπο αντισυνταγματικό.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             

Γεώργιος Μητσάκος                                       Νικόλαος Πετάκος   

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

Σε σημερινή του συνεδρίαση (10/12/2012) το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Σπάρτης από τα καθήκοντά τους 11,12 και 13 Δεκεμβρίου 2012.                              
                                                 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΧΗ  ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ THN ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης κατά τη συνεδρίασή του της 11ης Δεκεμβρίου 2012 αποφάσισε κατά πλειοψηφία ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/12/2012 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/12/2012.
Οι δικηγόροι Κοζάνης διαμαρτύρονται :
-          Για τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που θα  πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή, κοινωνικά άδικο και ανάλγητο τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.
-          Για την υπέρμετρη αύξηση των δικαστικών εξόδων, των τελών και παραβόλων, που επιβαρύνουν οικονομικά τον πολίτη, με αποτέλεσμα η προσφυγή του στη δικαιοσύνη, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ, να καθίσταται αδύνατη.
-          Για την εξωφρενική αύξηση του τέλους δικαστικού ενσήμου και την ασάφεια που προκλήθηκε από την πρόχειρη και εσπευσμένη σχετική ρύθμιση με την από 05-12-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία επίσης κατατείνει στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.
Το  πλαίσιο χορήγησης αδειών, οι οποίες θα παρέχονται με εξαιρετική φειδώ, θα είναι το ακόλουθο:
α) Κρατούμενοι (μόνο στα αυτόφωρα)
β) Αντιρρήσεις (διοικητικά)
γ) Παραγραφές
δ) Προθεσμίες
ε) Αναστολές πλειστηριασμών            
στ) Προσωρινές διαταγές   
Η κατάθεση προτάσεων (20ημερο) και η προσθήκη – αντίκρουση (237 ΚΠολΔ) επιτρέπεται χωρίς άδεια.
Υπεύθυνοι χορήγησης αδειών :
Κωνσταντίνος Πελεκούδας και Ευστράτιος Καϊδης.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΩΤΣΙΑΣ                             ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ


Η  Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας με σημερινή της απόφαση επικύρωσε την απόφαση του Δ.Σ. για αποχή των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά  τους από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη 13.12.2012.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κέρκυρας όπως και η συντριπτική πλειονότητα των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, διαμαρτύρεται διότι
με  συνεχώς θεσπιζόμενες νέες ρυθμίσεις  επαυξάνει σε απαράδεκτο ύψος το κόστος προσφυγής στην δικαιοσύνη με τελικό αποτέλεσμα  όχι μόνο την  αδυναμία  προσφυγής στην Δικαιοσύνη των πλατιών λαϊκών μαζών,  παραβιάζοντας έτσι το Σύνταγμα, αλλά και την μείωση των εσόδων αντί  της σκοπούμενης επαύξησής τους.
 Ο Δικηγορικός Σύλλογος διαμαρτύρεται ειδικότερα διότι η Κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:
Α) Πενταπλασίασε τα τέλη Δικαστικού Ενσήμου που πρέπει να καταβάλλονται από τους πολίτες  επί του αντικειμένου της διαφοράς για την εκδίκαση των αξιώσεών τους.
Β) Επέβαλε παράβολο 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου και του ΣτΕ
 Οι αυξήσεις αυτές προστίθενται στις προηγούμενες με τις οποίες:
-Πενταπλασιάστηκαν οι επιβαρύνσεις για το μεγαρόσημο
-Επιβλήθηκαν παράβολα ενδίκων μέσων (Έφεση, Αναίρεση, Αναψηλάφηση) 200, 300 και 400 ΕΥΡΩ αντίστοιχα σε όσους καταθέτουν ένδικα μέσα.
 Ο Δ.Σ.Κ. διαμαρτύρεται ακόμη για  τις προωθούμενες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή,  κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, και ιδίως των νέων, ο οποίος κλάδος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.

Είμαστε αντίθετοι στην καθημερινή καταστρατήγηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών.
Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του θεσμού της δικαιοσύνης.
Είμαστε αντίθετοι στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και την επιβολή έκτακτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων, ο οποίος έπαυσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων και στην πραγματικότητα είμαστε ανασφάλιστοι.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Κ                         Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΒΡΑΔΗΣ                              ΣΠΥΡΟΣ  ΦΑΪΤΑΣ


Τετραήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν οι Δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας. Η αποχή ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη.
Οι Δικηγόροι διαμαρτύρονται ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου, τα οποία όπως επισημαίνουν φέρουν σε απόγνωση, εξαθλίωση και απελπισία τους έλληνες πολίτες χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον της χώρας και των ελλήνων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, πρόκειται για μέτρα τα οποία θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και απομακρύνουν την ανάπτυξη, οι περισσότερες δε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές. Επιπλέον, διαμαρτύρονται:

-    Για τις συνεχείς επιβαρύνσεις των πολιτών κατά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη (Διπλασιασμός του Δικαστικού ενσήμου, αυξημένα παράβολα στα ένδικα μέσα, πενταπλασιασμός των μεγαροσήμων κλπ.) με αποτέλεσμα να αποστερούν το Συνταγματικό Δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα των ασθενέστερων τάξεων και η Δικαιοσύνη πλέον να αποτελεί προνόμιο των πλουσίων.

-    Γιατί διαπιστώνεται ότι η ατομική δικηγορία και γενικά το Δικηγορικό Σώμα έχει τεθεί σε διωγμό με την ψήφιση καθημερινά Νόμων και Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που πλήττουν βάναυσα το επάγγελμα του Δικηγόρου με απώτερο στόχο την εξαθλίωση τους και απώλεια της ανεξάρτητης φωνής των Δικηγόρων σε όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που επιδιώκουν την καθυπόταξη της Δικαιοσύνης στην εξυπηρέτηση των σχεδίων τους.

-    Γιατί με το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφισθεί ο μέσος Δικηγόρος και πολύ περισσότερο οι νέοι Δικηγόροι που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία, πλήττονται και οδηγούνται στην έξοδο σε όφελος των μεγάλων Δικηγορικών γραφείων και Δικηγορικών εταιρειών με την καθιέρωση μεγάλων φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ και μειωμένων αντίστοιχα φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ και με την περεταίρω αύξηση του τέλος επιτηδεύματος των ελευθέρων επαγγελματιών το οποίο έχουν προσβάλει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στο ΣτΕ που αδικαιολόγητα καθυστερεί ένα χρόνο μετά την συζήτηση της υπόθεσης να εκδώσει την απόφαση του.

-    Γιατί πλέον το όποιο μικρό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών στο μέλλον θα διατίθεται εξ’ ολοκλήρου για την πληρωμή των φόρων, τελών και των ασφαλιστικών εισφορών.

-    Γιατί καθημερινά η Δημοκρατία μας ακρωτηριάζεται αφού με την συχνή ψήφιση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου η εκτελεστική εξουσία έχει υποκαταστήσει με αντισυνταγματικό τρόπο τους άλλους δυο πυλώνες της δηλαδή τη Νομοθετική και τη Δικαστική Εξουσία.

-    Γιατί οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν υποχρέωση εκ του θεσμικού τους ρόλου να παρεμβαίνουν και να στιγματίζουν ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με το Ελληνικό Σύνταγμα και στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου.


5 σχόλια:

  1. AN H ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΩΓΟΣΗΜΟ ΙΣΧΥΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΥΤΩΣ Η΄ ΑΛΛΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ...

      Διαγραφή
  2. 10-12-2012 Απόφαση του Δ.Σ. του ΔΣΛ για αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 11-13/12/2012

    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑΣ Λαμία, 10-12-2012

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΛΑΜΙΑΣ

    ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 11-12-2012 ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 13-12-2012

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΜΙΑΣ, σε έκτακτη χθεσινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με την από κοινού ληφθείσα απόφαση της πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε την τριήμερη ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Λαμίας από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο.

    Παράλληλα συντασσόμενο με τους 37 Δικηγορικούς Συλλόγους που ζήτησαν στην πρόσφατη Ολομέλεια της Κομοτηνής να συζητηθεί, όπως είχε αποφασίσει η Ολομέλεια της 16.11.2012, ως θέμα η επανεκτίμηση της κατάστασης και η λήψη νέων αποφάσεων, αλλά αγνοήθηκαν προκλητικά και παράνομα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α., καταγγέλλει στο σώμα των Ελλήνων Μαχόμενων Δικηγόρων την συμπεριφορά του τελευταίου, αναφερόμενο στην σχετική δήλωση-καταγγελία της πλειοψηφίας των παρισταμένων Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων.

    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΓΓΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΤΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΑΝΗ ΟΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΦΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣ ΤΙ ΠΤΑΙΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


    > ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    > Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, που
    > συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ
    > ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ Από την Τετάρτη 12-12-2012 μέχρι και την
    > Παρασκευή 14-12-2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή, με την
    > διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του "ανοίγματος" του δικηγορικού
    > επαγγέλματος, επιβάλλονται και θεσπίζονται μέτρα και ρυθμίσεις που
    > πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν
    > τον μαχόμενο δικηγόρο οδηγώντας στην εξαθλίωση τη συντριπτική
    > πλειοψηφία των δικηγόρων της χώρας και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα
    > πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην
    > Δικαιοσύνη. Ειδικότερα:
    > 1. Επιβάλλονται νέα τέλη και παράβολα
    > 3. Αυξάνεται σε δύο δόσεις μέσα σε λίγες μέρες κατά 500% το τέλος
    > δικαστικού ενσήμου που πληρώνει ο ʽΕλληνας πολίτης όταν προσφεύγει στα
    > δικαστήρια.
    > 4. Προωθούνται με το φορολογικό νομοσχέδιο εξοντωτικές διατάξεις
    > (κατάργηση αφορολόγητου, αύξηση του αντισυνταγματικού τέλους
    > επιτηδεύματος, αύξηση φορολογικών συντελεστών),
    > > Σε περίπτωση που στη διάρκεια της αποχής ληφθεί απόφαση της
    > Συντονιστικής για πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ενδέχεται να
    > τροποποιηθεί ανάλογα και η παρούσα.
    >
    > Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή