ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ 18-12-2012

Σύμφωνα με πληροφορίες χωρίς τη λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις έληξε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας που έγινε σήμερα στην Αθήνα. Αποφασίστηκε η επεξεργασία προτάσεων που θα υποβληθούν ενόψει της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

4 σχόλια:

  1. Ησυχια παρακαλω.η ηγεσια μας κοιμαται.μην την ανησυχησουμε με ασημαντα θεματα οπως το φορολογικο.θα ξυπνησει για να διαμαρτυρηθει την ημερα που θα ψηφιστει και μετα θα ξαναπεσει σε ληθαργο .ολα βαινουν καλως για τους δικηγορους στη χωρα και μονο η ηγεσια μας το καταλαβαινει...ειμαστε αξιοι αυτων που μας εκπροσωπουν.αξιοι της μοιρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αληθινό πρόβλημα του γιατί δεν βρίσκεται λύση στα προβλήματα του κλάδου μας βρίσκεται στη φράση " παροχή νομικής συμβουλής από Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων ".
    Ξέρετε πόσοι Πρόεδροι παρέχουν νομικές συμβουλές σε ΝΠΔΔ, δηλ. στο Κράτος έμμεσα ή άμεσα; Ξέρετε ότι γνωρίζουν πως αν αντιδράσουν δυναμικά ή ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα της δικηγορίας ότι θα κοπούν οι μισθοί τους; Ποιός έχει την τόλμη να βάλει τον δάκτυλόν του επί των τύπων των ήλων σε αυτό το κρυφό ( στους πολλούς ) ζήτημα; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Αλλιώς άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σημαντικό αυτό που λες συνάδελφε 12:30 αλλά δε νομίζω να είναι τόσο που να δικαιολογεί όλα τ' άλλα που θα υποστούν και αυτοί (Πρόεδροι) από τις δυσμενείς αλλαγές!
    Θεωρώ ότι τα συμφέροντα που διακυβέβονται είναι πολύ μεγαλύτερα από τη παρόχή νομικών συμβουλών σε νομικά πρόσωπα, γι' αυτό και τα συγκαλύπτουν οι συγκεκριμένοι Πρόεδροι των τριών μεγάλων Συλλόγων. Η γραμμή είναι πλέον ολοφάνερο, να εξαλειφθεί η ελεύθερη - μαχόμενη δικηγορία και να αντικασταθεί με το νέο μοντέλο των εταιριών που θέλουν να επιβάλουν (Δυτ.Ευρώπης και ΗΠΑ).
    Θα υπάρχει ο Boss(αφεντικό) και τριγύρω του οι παρατρεχάμενοι (έμμισθοι σύμβουλοι και υποτιθέμενοι συνεργάτες) εξ'ου και η περιβόητη υπαλληλοποίηση του επαγγέλματος.
    Άλλωστε, είμαστε πάρα πολλοί (σε αναλογία πληθυσμού) για να συνυπάρχουμε όλοι μαζί (γι' αυτούς πάντα) κι επειδή δεν δικαιολογούμε τους αριθμούς, θα πρέπει να μείνουμε από τις 40.000 στη χώρα καμιά δεκαριά χιλιάδες.
    Όλα τα μέτρα που παίρνουν, είναι προς αυτή τη κατεύθυνση και εάν δεν αντιδράσουμε ΣΟΒΑΡΑ και ΑΜΕΣΑ, αυτά θα τα ζήσουμε πολύ σύντομα και συγκεκριμένα σε λίγους μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ LEF. ΤΟ ΜΟΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑΣ .ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή