ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση προεδρείου Ολομέλειας με τη Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ


ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21-12-2012

Μέλη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και, πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Στέλιος Μανουσάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ο Σύμβουλος του ΔΣ ΔΣΑ κ. Άγγελος Βρεττός, έγιναν σήμερα δεκτοί από τη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κα. Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούνται εσχάτως με τον πολιτικό κόσμο της χώρας για την ανάδειξη των θέσεων του δικηγορικού σώματος.
Κατά τη συνάντηση αυτή αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη και επισημάνθηκαν οι λογικές ανακολουθίες και οι αναντίστοιχες προς την πραγματικότητα και τις συνθήκες της αγοράς συνέπειες που επέρχονται από τη χωρίς διάκριση εφαρμογή των κοινωνικά ανάλγητων «μνημονιακών» πολιτικών.
Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το ήδη κατατεθειμένο στο Κοινοβούλιο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κοινωνικά άδικος χαρακτήρας των ρυθμίσεών του, οι δυσανάλογες επιβαρύνσεις που αυτές συνεπάγονται για το δικηγορικό κλάδο, συντείνοντας στην περαιτέρω στοχοποίησή του, αλλά και για το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών, οδηγώντας στην κοινωνική τους εξαθλίωση, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών της συνδρομής στα δημόσια βάρη ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη και κατά πλήρη παραγνωρισμό της δυσμένειας της παρούσας συγκυρίας και των επιπτώσεων αυτής επί της οικονομικής κατάστασης των φορολογούμενων.
Το δικηγορικό σώμα της χώρας ευχαριστεί τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρήγα για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον με τα οποία προσέγγισε τις απόψεις μας, ανταποκρινόμενη μάλιστα άμεσα στο αίτημά μας για συνάντηση και ευελπιστεί σε μια ουσιαστική νομοπαραγωγική διαδικασία, η οποία θα λάβει υπόψη όλες τις επιμέρους απόψεις, θέσεις και διαφωνίες, μέσα σε ένα πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και ανάδειξης των προβληματικών και πρακτικά αναποτελεσματικών ρυθμίσεων.
Στο διάλογο αυτό προσερχόμαστε και πάλι με συγκεκριμένες και συνεπικουρούμενες από πληθώρα στοιχείων προτάσεις, αρνούμενοι να συναινέσουμε σε μια πρωτοφανή και κοινωνικά άδικη αντιμετώπισή μας.   

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου