ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, «για φτωχούς και πλούσιους», στην Ισπανία


Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την παρακάτω ανάρτηση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Λασιθίου:

Δικαστές και δικηγόροι καταγγέλλουν

Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων, «για φτωχούς και πλούσιους», στην Ισπανία

Μαδρίτη, Ισπανία

Συνδικαλιστικές ενώσεις και σύλλογοι δικαστών και δικηγόρων στην Ισπανία καταγγέλλουν την εγκαθίδρυση «μίας Δικαιοσύνης για τους πλούσιους και μίας άλλης για τους φτωχούς», μέσα από τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη Δικαιοσύνη «με το πρόσχημα» της κρίσης και στόχο, όπως αναφέρουν, να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των πολιτών στην ισονομία.

Στην κοινή διακήρυξή τους προς τον Τύπο, οι οργανώσεις, που συνεπικουρούνται από ενώσεις καταναλωτών, στηλιτεύουν το νέο νόμο για τα δικαστικά έξοδα, ο οποίος υπογραμμίζουν πως «πρόκειται να περιορίσει σημαντικά το θεμελιώδες δικαίωμα της δικαστικής προστασίας».

Το νομοσχέδιο, που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 21 Νοεμβρίου, προβλέπει μία γενικότερη αύξηση των δικαστικών εξόδων από 50 έως 750 ευρώ προκειμένου να δρομολογηθεί μία δικαστική διαδικασία.

Το μέτρο αυτό υπήρξε αφορμή για έντονες αντιδράσεις, που προστίθενται στις γενικότερες κοινωνικές διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, με στόχο την εξοικονόμηση 150 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία.

«Οι μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, την υγεία, και την παιδεία βρίσκονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας μίας γενικότερης χρεοκοπίας» των θεμελιωδών δικαιωμάτων, υπογράμμισε ο Χοσέ Λουίς Γκονθάλεθ Αρμένγολ της ενώσεως δικαστών Φρανθίσκο της Βιτόρια.

«Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα στη Δικαιοσύνη» διατράνωσε ο ίδιος.

Ο νέος νόμος «εισάγει την δημιουργία μίας δικαιοσύνης για τους πλούσιους κι άλλης μίας για τους φτωχούς» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ένωση καταναλωτών Facua.

Σύμφωνα με την ίδια ένωση, ένας φορολογούμενος θα καλείται εφεξής να πληρώνει εκατοντάδες ευρώ για να διεκδικήσει μία αποζημίωση δεκάδων ευρώ.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις προκήρυξαν στάση εργασίας μίας ώρας για την Τετάρτη στον τομέα της Δικαιοσύνης και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μπροστά από τα δικαστικά μέγαρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου