ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ .... ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ !!!


Τροποποιήσεις κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής», που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπονται τα εξής:
- Αλλάζει η καθ΄ύλην αρμοδιότητα στα Μονομελή Πρωτοδικεία, η οποία θα ανέρχεται σε ποσά έως 250.000 ευρώ, από 120.000.
- Στις αναγνωριστικές εργατικές αγωγές, στις αγωγές για τα τροχαία και στις διατροφές, δεν θα καταβάλλεται δικαστικό ένσημο για τη διευκόλυνση ανέργων, απολυμένων και θυμάτων.
- Στον διάδικο, που κερδίζει τη δίκη, επιστρέφεται το παράβολο, που έχει καταβάλει.
- Στο εξής σε όλα τα δικαστήρια, οι μάρτυρες θα έχουν το δικαίωμα επιλογής θρησκευτικού και πολιτικού όρκου.
- Στα συναινετικά διαζύγια, μειώνεται από έναν χρόνο σε έξι μήνες η διάρκεια του γάμου, ως προϋπόθεση για την έκδοσή τους,  ενώ στο εξής θα εκδίδονται με διάταξη του προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου και ύστερα από παραίτηση από όλα τα ένδικα μέσα ο γάμος θα θεωρείται λυμένος.
Τέλος, στα πλαίσια του στόχου για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, σημειώνεται η υποχρέωση των δικαστικών να έχουν περαιώσει όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες κάθε χρονιάς το αργότερο έως την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, διαφορετικά θα ελέγχονται πειθαρχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου