ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ !!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΒΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΕ ΤΟ ΛΥΚΟ

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ - Μία απάντηση του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων σε δηλώσεις Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων


Οι συμβολαιογράφοι ως παράγοντες  της προληπτικής Δικαιοσύνης είναι οι μόνοι αρμόδιοι να καταγράφουν τις δηλώσεις της ελεύθερης βούλησης των συμβαλλομένων, και μάλιστα  κατά τρόπο αυθεντικό, με πλήρη απόδειξη και εκτελεστότητα ,  όπως μόνο το Συμβολαιογραφικό  έγγραφο ως Δημόσιο Εγγραφο διαθέτει στην Ελλάδα , την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο του Ηπειρωτικού Δικαίου.

Ηδη  στα πλαίσια των ανωτέρω  έχουν ανατεθεί στους Συμβολαιογράφους, έναντι πάγιας  αμοιβής, υποθέσεις οικογενειακού δικαίου που επιλύονται ταχύτατα και  με ελάχιστο κόστος για τους πολίτες,  όπως το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης,  η αναγνώριση εξωγάμων τέκνων και η συναίνεση σε εξωσωματική γονιμοποίηση

Κατόπιν   των ανωτέρω θεωρούμε αυτονόητο ότι οι υποθέσεις
Α)έκδοση συναινετικών διαζυγίων
Β)έκδοση κληρονομητηρίων
Γ)Συναινετική εγγραφή και εξάλειψη προσημείωσης υποθήκης
Δ)δημοσίευση διαθηκών
Ε)έκδοση διαταγών πληρωμής και
ΣΤ)δήλωση αποποίησης κληρονομίας
Θα πρέπει να ανατεθούν στους Συμβολαιογράφους, ως μόνους αρμόδιους για την πραγμάτωσή τους με απόλυτη ασφάλεια, ταχύτητα και ελάχιστο κόστος για τους πολίτες.

Συμμεριζόμαστε τον «προβληματισμό» των Δικηγόρων, αναφορικά με την χωροταξική μετάθεση της ανωτέρω ύλης από τα Πρωτοδικεία στους Συμβολαιογράφους της χώρας , ωστόσο δεν κατανοούμε τον λόγο της ανησυχίας τους , αφού και οι ίδιοι ως παράγοντες του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης δηλώνουν ότι  στρατεύονται πέραν από κάθε συντεχνιακής φύσης σκοπιμότητα  στην πραγματική  αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων.

Αδικούν κατάφωρα  οι αγαπητοί  Πρόεδροι των  Δικηγορικών Συλλόγων ,  όχι μόνο τους Συμβολαιογράφους  αλλά  και αυτούς  τους  ίδιους τους Δικηγόρους , που  καθημερινά  στα συμβολαιογραφεία , τους  παρέχεται από τους  συμβολαιογράφους ,  η αμέριστη συνεργασία  για  να  συμμετέχουν και αυτοί στη νομική πράξη ,  με το δικό τους δημιουργικό τρόπο, ως δικηγόροι,  ενισχύοντας τα συμφέροντα  των  πελατών τους .

Η αδικία αυτή καταδεικνύεται απλά ,  εάν με τη φρασεολογία , το ύφος και το ήθος της ανακοίνωσης του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου  Αθηνών ,  δοθεί η ΑΛΛΗ  ΟΨΗ της καθημερινής πραγματικότητας:
« Όμως εκείνο που όντως πρέπει να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου  είναι ο αναγκαστικά επιβαλλόμενος συνεταιρισμός  των δικηγόρων  στις συναλλαγές προσυπογράφοντας τα συμβόλαια, κατά τρόπο ώστε η πνευματική τους εργασία να εξαντλείται απλώς και μόνο στη φυσική τους παρουσία. Δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι τα συμβόλαια συντάσσονται  από τους Συμβολαιογράφους ενώ σχέδια των συμβολαίων αποστέλλονται στους δικηγόρους προς επικύρωση της υπογραφής τους  από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και προείσπραξη της αμοιβής τους  ακόμη και όταν οι συμβαλλόμενοι δεν επιθυμούν  και αντιδρούν στην παράστασή τους.» .


Κωνσταντίνος Δ. Βλαχάκης.
 http://hellenicnotaryassociation.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου