ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΡΩΝ: Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την χώρα να αντισταθούν , με όποιο τρόπο θεωρήσουν ενδεδειγμένο , στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση της δικηγορίας και τη μετατροπή των δικηγόρων σε φτωχούς υπαλλήλους μεγάλων δικηγορικών εταιριών

ΨΗΦΙΣΜΑ

Της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Σερρών , που συνήλθαμε σε Γενική Συνέλευση την 28.02.2012 , αφουγκραζόμενοι την αγωνία και την απόγνωση των συναδέλφων μας για την επιχειρούμενη κατάργηση της δικηγορίας μέσα από τις αλλεπάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών , που εκπορεύονται  από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα , σήμερα με το παρόν ψήφισμα  :
1) Απαιτούμε  από τον Υπουργό Δικαιοσύνης  το άμεσο και πλήρες άνοιγμα των μοναδικών κλειστών νομικών επαγγελμάτων , του συμβολαιογράφου και του δικαστικού επιμελητή , με τρόπο ώστε να αρθούν όλοι οι σχετικοί  περιορισμοί  , προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν τα επαγγέλματα αυτά , ακώλυτα , όλοι οι εν ενεργεία δικηγόροι , που το επιθυμούν .
2) Ζητούμε από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων , να λάβει επιτέλους ξεκάθαρη στάση επί του ζητήματος του ανοίγματος των παραπάνω επαγγελμάτων και σε κάθε περίπτωση να διεκδικήσει τη μεταφορά ύλης από τους κλάδους αυτούς . Για το λόγο αυτό οφείλει η Ολομέλεια να απευθυνθεί σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και κυρίως στα επιφορτισμένα με την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού .
3) Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις θέσεις που εξέφρασαν , τόσο ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων , κ. Βλαχάκης , ο οποίος με έγγραφο του ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης τη μεταφορά δικαστηριακής ύλης  στους συμβολαιογράφους , όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών , κ. Κριαρής , ο οποίος σε σχετικό  άρθρο του στο περιοδικό «ΙΣΗΓΟΡΙΑ» , χαρακτηρίζει ως  «ανοησίες»  τις θέσεις που εκφράσαμε οι Δικηγόροι , ότι δηλαδή μπορούμε να εκτελούμε πράξεις  , οι  οποίες σήμερα αποκλειστικά έχουν ανατεθεί στους δικαστικούς επιμελητές .
4) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην αδικαιολόγητη και υπερβολική αύξηση του «μεγαρόσημου» . Η αύξηση αυτή το μόνο που επιτυγχάνει είναι η υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των χιλιάδων  πολιτών και των δικηγόρων , που προσφεύγουν καθημερινά στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης  , όταν μάλιστα σε όλες τις άλλες υπηρεσίες του Κράτους , τα πιστοποιητικά και αντίγραφα χορηγούνται ατελώς . Και βεβαίως η αύξηση αυτή δεν δικαιολογείται ,  όταν τα δικαστικά μέγαρα της χώρας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής .
5) Καλούμε τους συναδέλφους μας σε όλη την  χώρα να αντισταθούν , με όποιο τρόπο θεωρήσουν ενδεδειγμένο , στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση της δικηγορίας  και τη μετατροπή των δικηγόρων σε φτωχούς υπαλλήλους  μεγάλων δικηγορικών εταιριών .
Το παρόν ψήφισμα να  κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης  και να τεθεί υπόψη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων . Τέλος να δημοσιευθεί στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο και στις ιστοσελίδες νομικού ενδιαφέροντος .

                                                                              Σέρρες , 28.02.2012
                                              Η Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου