ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής για Αποχή


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7-2-2012 στο κτήριο του Δ.Σ.Α. κοινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στο δικηγορικό κλάδο και, πιο συγκεκριμένα, οι προωθούμενες - κατ'επιταγή της «τρόικας» ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της δανειοδότησής μας - νομοθετικές «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες καταλήγουν να ισοδυναμούν με πλήρη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Κατά την εν λόγω κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012.

Πέραν της τεκμηριωμένης θέσης που ήδη έχουμε διατυπώσει επί του σχεδίου νόμου για την δίκαιη δίκη, εκφράζοντας - με νομική επιχειρηματολογία - την αντίθεσή μας, οι Δικηγόροι της Ελλάδος, διατυπώνουμε εκ νέου την αμέριστη θεσμική συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο μέσο πολίτη και δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που ισοδυναμεί με την καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης και νομιμότητας.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου