ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ - Η ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Για να γνωρίζουμε για ποια ζητήματα πρέπει να δωθεί η μάχη που από το αποτέλεσμά της θα κριθεί το μέλλον της δικηγορίας στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κλπ. μετέφερε τις επιταγές της τρόϊκας προς τους δικηγόρους της χώρας, οι οποίες εν συντομία έχουν ως εξής:


1.Κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου στα συμβόλαια.
2.Κατάργηση των κατωτάτων ορίων μισθών των εμμίσθων δικηγόρων, βάσει του ν.1093/80.
3.Δυνατότητα διενέργειας ελέγχου τίτλων στα Υποθηκοφυλακεία και σε συμβολαιογράφους.
4.Δυνατότητα σύναψης πλέον της μίας πάγιας αντιμισθίας σε δικηγόρους και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!!
5.Δυνατότητα επαναδιορισμού συνταξιούχου δικηγόρου στα Μητρώα ενός ΔΣ.
6.Αναπροσαρμογή των ”ποσών αναφοράς”με τα απο Π.Δ. της Κυβέρνησης, αναφορικά με τις ”νόμιμες αμοιβές του ν.3919/11.
7.Μειώνοται τα έσοδα των ΔΣ μέσω της τροποποίησης του ποσοστού 3% στα γραμμάτια προείσπραξης, σε εφάπαξ πάγιο ποσό. Αποσύνδεση των κρατήσεων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων από τις αμοιβές μας.
8.Δυνατότητα διορισμού ως δικηγόρων συνταξιούχων άλλων κλάδων.
9 Δυνατότητα ορισμού ως Μεσολαβητών του ν.3898/10 και μη δικηγόρων.
10.Αίρει την πλήρη απαγόρευση συνεργασιών μεταξύ δικηγόρων και άλλων επαγγελματιών (π.χ.λογιστές,συμβολαιογράφους κοκ- ΠΟΛΥΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ).

Η διάσωση του δικηγορικού επαγγέλματος εναπόκειται πλέον στον πατριωτισμό των δικηγόρων  γιατί κάθε νομικό επιχείρημα απέναντι στη λαίλαπα, αποδεικνύεται ανίσχυρο γιατί απλώς δεν εισακούγεται.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου