ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ!!! - ΠΟΙΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Μ. Παπαϊωάννου: Αλλαγές στο Α99 του Πτωχευτικού Κώδικα
Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο τροποποίησης του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Όπωςσημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης,  η μέχρι σήμερα εφαρμογή του άρθρου 99 έχει οδηγήσει σε καταστρατηγήσεις και σε υπεκφυγές εκπλήρωσης υποχρεώσεων. Στόχος των πιθανών αλλαγών είναι η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η διάσωση των θέσεων εργασίας. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο υπουργός, το 2005 είχαν κατατεθεί μόνο 5-7 σχετικές αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ το 2011 ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 2.000.
Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε τόσο στο αίτημα των Δικαστικών Ενώσεων για μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των μελών τους όσο και στο θέμα της αποχής των δικηγόρων. Ειδικότερα, για το πρώτο θέμα δήλωσε ότι δεν σημαίνει ότι «όποιοι έχουν ειδική μισθολογική μεταχείριση, όπως εμείς οι βουλευτές και οι δικαστές, δεν πρέπει να έχουν περικοπές και μειώσεις». Και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχω να πω είναι ότι οι δικαστές πρέπει να εργαστούν περισσότερο, όπως όλοι μας για να βγει η χώρα από το τούνελ και από την κακή κατάσταση όπου έχει περιέλθει».
Σχετικά με την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012, ο κ. Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι δεν βρίσκει ποιος είναι ο λόγος αυτής της αποχής και πρόσθεσε ότι, αν είναι για τα γενικότερα προβλήματα της χώρας, θα έπρεπε να απεργεί όλη Ελλάδα και αυτό θα ήταν αυτοκτονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου