ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΕΧΟΥΝ 2 ΚΑΙ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΡΤΑΣ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΑΙΓΙΟΥ, ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ, ΠΑΤΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΗΣ

Με απόφαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε η συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά μας για την 1η και 2α Μαρτίου 2012, ενόψει της αναμενόμενης αποφάσεως της Ολομέλειας των Προέδρων της 03-03-2012, αλλά και της συμμετοχής μας στο Πανεπιστημονικό Συλλαλητήριο της 29-02-2012 στην Αθήνα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Κωστόγιαννης


Απεργία των δικηγόρων του Ρεθύμνου έως τις 2 Μαρτίου 



Απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 2 Μαρτίου, έλαβαν χθες τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου αλλά και γενικότερα τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, όπως αυτά διαμορφώνονται εξ αιτίας των όρων και των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο 2. 



Δ.Σ. Άρτας: Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως και την 2/3/2012 


Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα Τρίτη 28-02-2012,  παράταση της  αποχής από τα ακροατήρια για τους δικηγόρους της Άρτας έως και την Παρασκευή 02 Μαρτίου 2012.  Το καθεστώς της χορήγησης των αδειών παραμένει ως έχει κατά την τελευταία ανακοίνωση. 



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
         
          Με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, σε έκτακτη Συνεδρίασή του την 28-2-2012, ΜΕΤΑ και από ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ άλλων ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ της ΧΩΡΑΣ και εν όψει ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ της 29-2-2012 και ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ των ΠΡΟΕΔΡΩΝ των ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ της ΧΩΡΑΣ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 3-3-2012, οι Δικηγόροι της ΣΠΑΡΤΗΣ θα συνεχίσουν την ΑΠΟΧΗ από τα καθήκοντά τους και κατά τις 1 και 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, εμμένοντες στην αντίθεσή τους για τα ληφθέντα και ληφθησόμενα μέτρα, τα οποία οδηγούν ουσιαστικά σε κατάργηση του δικηγορικού λειτουργήματος.
ΣΠΑΡΤΗ 28 Φεβρουαρίου 2012
                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                      ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ                     ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ





Μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου θα διαρκέσει η αποχή των Δικηγόρων Αιγίου από τα καθήκοντά τους, όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Με αυτό τον τρόπο οι δικηγόροι "διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που επιχειρείται με τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις".

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
          ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ                                                          Γιαννιτσά 28 Φεβρουαρίου 2012    
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/3/2012
   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, διαμαρτυρόμενο για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν στους δικηγόρους στο πλαίσιο των αξιώσεων της «ΤΡΟΪΚΑ» και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και στο υπό ψήφιση Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τα οποία πλήττουν καθοριστικά το δικηγορικό σώμα, θίγουν συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και συμβάλλουν στην αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού και εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ             ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ



ΑΠΌΦΑΣΗ Δ.Σ.: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΑΠΟΧΉΣ ΈΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2/3/2012

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
             ΠΑΤΡΩΝ
 Πάτρα, 28 Φεβρουαρίου 2012
ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
1/3/2012 – 2/3/2012

 To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2012, αποφάσισε την παράταση της αποχής των Δικηγόρων  από τα καθήκοντα τους για τις ημέρες Πέμπτη, 1/3/2012 και Παρασκευή, 2/3/2012.
Ο Πρόεδρος                                Ο Γεν. Γραμματέας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΠΑΠΑΚΟΣ            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΖΟΥΠΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της, στις 24-2-2012, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της ΑΠΟΧΗΣ των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 1-3-2012 και την Παρασκευή 2-3-2012, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που επιχειρείται με τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις.
 Η συνέχιση ή όχι της αποχής θα αποφασισθεί από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 4-3-2012.



Δ.Σ. Καλαμάτας: Παράταση της αποχής και νέες κινητοποιήσεις


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα, την παράταση της αποχής των μελών του από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Επιπλέον αποφασίστηκε, η κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 (8:00 π.μ. έως 11:00π.μ) καθώς και η συμμετοχή του 
Δ.Σ. Κ. στο πανεπιστημονικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στις 18.00, το οποίο 
θα κλείσει με συναυλία του Μανώλη Μητσιά.

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Απόφαση για αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 2 Μαρτίου, έλαβαν χθες τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου αλλά και γενικότερα τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, όπως αυτά διαμορφώνονται εξ αιτίας των όρων και των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου