ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, Αθήνα 29-3-2016

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Προγραμματισμένη ώρα έναρξης 17.00
17.22 Λογω συνεδριασης της επιτροπης αξιολογησης πτυχιων εξωτερικου η οποια
συνεχιζεται απο τις 12.00 δεν εχει ξεκινησει ακομη η συνεδριαση της Ολομελειας
18.18 Αρχίζει η συνεδρίαση.
Εισηγηση απο τον Προεδρο της Ολομελειας με ιστορικη αναδρομη της αποχης εως σημερα.
Πρόταση Προέδρου συνεχιση της αποχής όπως μέχρι σημερα με το ιδιο πλαισιο μέχρι την 15-4-2016 και συντονιστικη την 14-4-2016.
Προταση Κεφαλλονιας διημερες η τριημερες αποχες.
Αναγνωση κειμενου Προεδρων Κιλκις, Σερρων, Δραμας, Χαλκιδικης, Γιανιτσων, Αλεξανδρουπολης, Μυτιληνης, Καστοριάς με προτασεις για το ασφαλιστικο απο την Προεδρο του Κιλκις.
Ομόφωνα αποδεκτή η προταση του Προέδρου αποχή έως 15-4-2016, Συντονιστική την 14-4-2016.



OΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 29/3/2106
Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Με θέμα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Στη αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Β. Αλεξανδρήςενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και η Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την προώθηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος και την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.
Η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη στάση της κατά του εν λόγω προσχεδίου και αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά της, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου της και αποφάσισε:
·       
Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

·       
Την σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

11 σχόλια:

  1. ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ με τη συνεχόμενη αποχή, μην έχοντας μετά από 3 μήνες καμια ενιαία πρόταση προς το Υπουργείο με το οποίο δεν είμαστε καν σε διάλογο και με κανέναν άλλο κλάδο να είναι σε απεργία διάρκειας τι κανουμε; εξαθλιωνομαστε και απλά περιμένουμε την τρόικα να μην δεχθεί το νομοσχέδιο ως έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όποιος μιλάει τώρα για εξαθλίωση λόγω της αποχής, θα καταλάβει ακριβώς τι θα πει εξαθλίωση οταν ψηφιστούν τα μέτρα και λήξει η αποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δικηγοροι μια ζωη κοιτουσαμε το σημερα ποτέ το αυριο και γι' αυτο φτάσαμε εδω που φτάσαμε... Προφανώς, μας ενδιαφέρουν τα δικαστήρια μέχρι το καλοκαίρι κι από χειμώνα βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια για την άμεση ενημέρωση από το bloq . Συνάδελφος από Αθήνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κατωτέρω link γίνεται λόγος για ενδεχόμενη αλλαγή του πλαισίου αδειών. Γνωρίζει κανείς οτιδήποτε σχετικά;

    http://www.lawnet.gr/news/paratasi-tis-apoxis-ton-dikigoron-eos-kai-tin-paraskeui-15-apriliou-2016--35820.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα τωρα το βρηκατε.Θα τα πετυχουμε όλα: και εξαθλίωση από το ασφαλιστικό θα έχουμε και θα έχουμε φαει και τετραμηνη αποχή στο κεφάλι μας.. αν ειναι αυτο επιτυχία, να μου λείπει.περιμενω κατι διαφορετικό και πιο έξυπνο από τους Προεδρους από την αποχή, το παλαιολιθικό εργαλείο αντίδρασης(δειτε τι εγινε το 90-91). Μ ε το σκεπτικό αυτό ας κάνουμε αποχή ως το 2018 για διαμαρτυρία, ουτως ή άλλως οι περισσότεροι στην κοσμάρα μας είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Ξάνθη ήδη χαλάρωσε το πλαίσιο, επιτρέπονται έρευνες στο Υποθηκοφυλακείο και μετάβαση σε υπηρεσίες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος δράσης και διαμαρτυρίας . Η αποχή σε αυτή τη μορφή μόνο σε εξαθλίωση θα οδηγήσει. Μάλλον είμαστε πολύ πλούσιος κλάδος και δεν το έχουμε καταλάβει για να συντηρούμε αυτή την αποχή διαρκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή