ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΤΟ 20% ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Εθνική σύνταξη στα 320 ευρώ ζητά το κουαρτέτο

Επίσης «μαγειρεύται»περικοπή της τάξεως του 20% και στα εφάπαξ

Κίτρινη κάρτα και για την εθνική σύνταξη βάζουν οι δανειστές, καθιστώντας περίπλοκη την αυριανή (Πέμπτη) επανάληψη των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εργασίας για το τελικό κείμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εκτός από το μείζον θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης των νέων συντάξεων και τις περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, οι δανειστές επιμένουν η εθνική σύνταξη να καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια ύστερα από 20 χρόνια ασφάλισης (και όχι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και με 15 έτη ασφάλισης όπως προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου).

Θεωρούν μάλιστα υψηλό για βάση συζήτησης το ποσό των 384 ευρώ και ζητούν τη μείωση της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ.
Εξάλλου κλείδωσε η εισφορά 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών (από 1-1-2017). Η εισφορά αυτή θα επιβληθεί σταδιακά έως το 2021 στους αγρότες (με δυνατότητα επιλογής συντελεστή 16% για τους κατ' επάγγελμα αγρότες με αντίτιμο, όμως, χαμηλότερη μελλοντική σύνταξη).

Οι επιστήμονες με εισόδημα έως 55.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση έως 50%. Στους νέους επιστήμονες θα επιβληθεί συντελεστής 14% για τα δύο πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους και 17% για τρία επόμενα χρόνια.

Επίσης περικοπές έως 20% έρχονται και στα εφάπαξ.
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου