ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δικηγόρος κατά της αποχής

Κατά της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων τάσσεται, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ένας τέως δικαστικός λειτουργός, ο οποίος πλέον ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. 

Ζητεί να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές αποχές, υποστηρίζοντας πως είναι παράνομες και αντίθετες τόσο στον Κώδικα Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων.

Στην προσφυγή του ο τέως δικαστικός λειτουργός και δικηγόρος Δημήτρης Καλουτάς κατηγορεί τους συναδέλφους του πως με τις συνεχείς, επαναλαμβανόμενες ανά εβδομάδα αποφάσεις πανελλαδικής αποχής, έχουν εξαθλιώσει όλους τους οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο. 

Σήμερα πάντως λόγω μη απαρτίας αναβλήθηκε η γενική συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ, όπου θα ενημερώνονταν για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα ψήφιζαν ηλεκτρονικά για την περαιτέρω στάση του κλάδου. 
http://www.zougla.gr/

5 σχόλια:

  1. αμεση διαγραφη απ' τον οικειο δικηγορικο συλλογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ είναι πολυ δεοντολογικό οι δικαστές μετά να γίνονται δικηγόροι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιολύπητοι κύριοι δικηγόροι είσαστε εσείς!! Όμως μην ανησυχείτε. Έρχεται και η σειρά σας από τις οργανώσεις πολιτών που τα συμφέροντά μας έχουν θιχτεί ανεπανόρθωτα από την συνεχόμενη τρίμηνη απεργία σας. Όταν θα σας καταλογισθούν ζημίες για τον καθένα σας χωριστά από την απεργία σας να δω ποιος θα είναι τότε ο αξιολύπητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η αντίδραση μας ως δικηγόρων = νομομαθών (;;;)στο απολύτως νόμιμο δικαίωμα του συναδέλφου να προσφύγει στο ΣτΕ για το εν λόγω ζήτημα, είναι να διαγραφεί, τότε κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της δανιμαρκίας. Άριστα έπραξε ο συνάδελφος, όπως ομοίως άριστα έπραξαν και οι συνάδελφοι, η ενέργεια των οποίων κατέληξε στην έκδοση της υπ' αριθμ. 2512/1997 ΣτΕ. Εκτός αν προτιμάμε την αυτοδικία. Είναι δεδομένο ότι το ασφαλιστικό, όπως και όλα τα προηγούμενα, βάλλουν κατά της επαγγελματικής μας επιβίωσης, εν τούτοις η παρούσα αποχή διαρκείας βάλει ευθέως κατά του δικαιώματος των πολιτών για προσφυγή στη δικαιοσύνη και κατά της επαγγελματικής - οικονομικής ελευθερίας κάθε δικηγόρου, ο οποίος κρίνει ότι δεν θέλει να απέχει. Η αποχή έχει συμπληρώσει ήδη 3 μήνες και η ιστορία δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα παραπέρα από την πρώτη ημέρα της έως σήμερα. Αποτέλεσμα "0". Αντίδραση στο ασφαλιστικό;;; Ναι. Μέσο κινητοποίησης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή