ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

"Όταν ασχολείσαι με τα παιχνίδια εντυπώσεων και όχι με τον αγώνα " .
Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Γνωρίζετε , όσοι παρακολουθήσατε το θέμα , ότι κάποια στιγμή αναρτήθηκε στην σελίδα της ΠΕΔ η επιστολή της Προέδρου του ΔΣ Κιλκίς προς τον κ Πρόεδρο της Ολομέλειας , την οποία προσυπέγραψα και εγω ως προεδρος του Δ.Σ. Σερρών .
Στην επιστολή αυτή , την οποία ανήρτησε η ΠΕΔ , χωρίς οι υπογράφοντες πρόεδροι να γνωρίζουμε τιποτα , διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , που συντάχθηκε μετα την Ολομέλεια της 02.03.2016 .
Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι ουδέποτε αποδεχτήκαμε εντός της Ολομέλειας σαν θέση του σώματος τα πορίσματα της αναλογιστικής μελέτης , με τα οποία πολλοί πρόεδροι διαφωνήσαμε (Σέρρες ,Κιλκίς , Κοζάνη , Δραμα , Ιωάννινα , Φλωρινα κ.α.)
Και παρότι περιμέναμε από τους Προέδρους που όντως εξέφρασαν επιφυλάξεις στην αναλογιστική μελέτη , η οποία επιρρίπτει το βάρος του ασφαλιστικού στις νεότερες γενιές , να συνυπογράψουν την επιστολή της προέδρου του Κιλκίς , είδα με έκπληξη σήμερα , χωρίς καμία ενημέρωση απο πριν , ανάρτηση του Προέδρου της Φλώρινας και της Προέδρου των Ιωαννίνων , που σχολιάζει αρνητικά τη δημοσιοποίηση της διαφωνία μας . Πέραν τούτου , η ανάρτηση αυτή περιέχει και ψεύδη , ότι δηλαδή εγώ για παράδειγμα δεν εξέφρασα την διαφωνία μου στην Ολομέλεια , όταν , όλοι όσοι ήταν εκεί διαπίστωσαν ότι ήμουν ο μόνος που έλαβα δύο φορές το λόγο και ζητούσα διευκρινήσεις για τις θέσεις μας . Στο δε βασικό μου ερώτημα , αν οι προτάσεις της αναλογιστικής μελέτης , αποτελούν και προτάσεις του σώματος , ο κ. Αλεξανδρής ήταν κατηγορηματικά αρνητικός .
Και ενώ ο κ. Αλεξανδρής ήταν σαφής στην απάντησή του ,εξεδόθη δελτίο τύπου από την Ολομέλεια ,το οποίο ουσιαστικά ενημερώνει ότι οι προτάσεις της αναλογιστικής μελέτης αποτελούν και θέσεις του σώματος .
Σ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ εγώ και η πρόεδρος του Κιλκίς .
Και είναι λυπηρό , ότι , αντί να συνταχθούν μαζί μας και άλλοι Πρόεδροι , υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και τη θέση που έλαβαν στην Ολομέλεια , δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα η κα Γιογλή , μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και συνυπεύθυνη για την ήττα που υποστήκαμε στον αγώνα για τον ΚΠολΔ και ο κ. Στεφανίδης, ΜΑΣ ΕΠΕΠΛΗΞΑΝ με ανάρτηση , για το γεγονός της δημοσιοποίησης της διαφωνίας μας , κατηγορώντας μας ότι κάνουμε συνδικαλισμό μεσω facebook , κάτι που τελικά έπραξαν μόνο οι ίδιοι , όπως αποδεικνύεται .
Δεν αντιλαμβάνομαι την ουσία της επιστολής . Μπορεί να την αντιλαμβάνονται οι συντάκτες της ανάρτησης .
Ο πρόεδρος όμως της Δράμας σε σχετικό του σχόλιο αποκατέστησε την αλήθεια και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους . Τον συγχαίρω γι αυτό
.
Ευτυχώς για όλους μας συνάδελφοι , οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας ειναι ανοικτές και δημόσιες . Τιποτα και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί .
Δεν νομίζω να φτάσω ποτέ να κάνω συνδικαλισμό για το θεαθήναι . Το αφήνουμε σε άλλους το σπορ αυτό .
Αυτό που προέχει είναι ο αγώνας για να αλλάξουμε όσα μπορούμε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο .
Αν και με όσα βλέπω είμαι απαισιόδοξος .
Αυτά προς ενημέρωση των συναδέλφων και προς αποκατάσταση της αλήθειας . Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια , αν και όποτε συγκληθεί .
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών
Παναγιώτης Γ. Καρίπογλου

2 σχόλια:

  1. Αει βγάλε άκρη με δικηγόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Are you looking for free Google+ Circles?
    Did you know that you can get these AUTOMATICALLY AND ABSOLUTELY FREE by registering on Like 4 Like?

    ΑπάντησηΔιαγραφή