ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ Δ.Σ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

"Όταν ασχολείσαι με τα παιχνίδια εντυπώσεων και όχι με τον αγώνα " .
Αγαπητοί συνάδελφοι ,
Γνωρίζετε , όσοι παρακολουθήσατε το θέμα , ότι κάποια στιγμή αναρτήθηκε στην σελίδα της ΠΕΔ η επιστολή της Προέδρου του ΔΣ Κιλκίς προς τον κ Πρόεδρο της Ολομέλειας , την οποία προσυπέγραψα και εγω ως προεδρος του Δ.Σ. Σερρών .
Στην επιστολή αυτή , την οποία ανήρτησε η ΠΕΔ , χωρίς οι υπογράφοντες πρόεδροι να γνωρίζουμε τιποτα , διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , που συντάχθηκε μετα την Ολομέλεια της 02.03.2016 .
Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι ουδέποτε αποδεχτήκαμε εντός της Ολομέλειας σαν θέση του σώματος τα πορίσματα της αναλογιστικής μελέτης , με τα οποία πολλοί πρόεδροι διαφωνήσαμε (Σέρρες ,Κιλκίς , Κοζάνη , Δραμα , Ιωάννινα , Φλωρινα κ.α.)
Και παρότι περιμέναμε από τους Προέδρους που όντως εξέφρασαν επιφυλάξεις στην αναλογιστική μελέτη , η οποία επιρρίπτει το βάρος του ασφαλιστικού στις νεότερες γενιές , να συνυπογράψουν την επιστολή της προέδρου του Κιλκίς , είδα με έκπληξη σήμερα , χωρίς καμία ενημέρωση απο πριν , ανάρτηση του Προέδρου της Φλώρινας και της Προέδρου των Ιωαννίνων , που σχολιάζει αρνητικά τη δημοσιοποίηση της διαφωνία μας . Πέραν τούτου , η ανάρτηση αυτή περιέχει και ψεύδη , ότι δηλαδή εγώ για παράδειγμα δεν εξέφρασα την διαφωνία μου στην Ολομέλεια , όταν , όλοι όσοι ήταν εκεί διαπίστωσαν ότι ήμουν ο μόνος που έλαβα δύο φορές το λόγο και ζητούσα διευκρινήσεις για τις θέσεις μας . Στο δε βασικό μου ερώτημα , αν οι προτάσεις της αναλογιστικής μελέτης , αποτελούν και προτάσεις του σώματος , ο κ. Αλεξανδρής ήταν κατηγορηματικά αρνητικός .
Και ενώ ο κ. Αλεξανδρής ήταν σαφής στην απάντησή του ,εξεδόθη δελτίο τύπου από την Ολομέλεια ,το οποίο ουσιαστικά ενημερώνει ότι οι προτάσεις της αναλογιστικής μελέτης αποτελούν και θέσεις του σώματος .
Σ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΜΕ εγώ και η πρόεδρος του Κιλκίς .
Και είναι λυπηρό , ότι , αντί να συνταχθούν μαζί μας και άλλοι Πρόεδροι , υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και τη θέση που έλαβαν στην Ολομέλεια , δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα η κα Γιογλή , μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και συνυπεύθυνη για την ήττα που υποστήκαμε στον αγώνα για τον ΚΠολΔ και ο κ. Στεφανίδης, ΜΑΣ ΕΠΕΠΛΗΞΑΝ με ανάρτηση , για το γεγονός της δημοσιοποίησης της διαφωνίας μας , κατηγορώντας μας ότι κάνουμε συνδικαλισμό μεσω facebook , κάτι που τελικά έπραξαν μόνο οι ίδιοι , όπως αποδεικνύεται .
Δεν αντιλαμβάνομαι την ουσία της επιστολής . Μπορεί να την αντιλαμβάνονται οι συντάκτες της ανάρτησης .
Ο πρόεδρος όμως της Δράμας σε σχετικό του σχόλιο αποκατέστησε την αλήθεια και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους . Τον συγχαίρω γι αυτό
.
Ευτυχώς για όλους μας συνάδελφοι , οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας ειναι ανοικτές και δημόσιες . Τιποτα και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί .
Δεν νομίζω να φτάσω ποτέ να κάνω συνδικαλισμό για το θεαθήναι . Το αφήνουμε σε άλλους το σπορ αυτό .
Αυτό που προέχει είναι ο αγώνας για να αλλάξουμε όσα μπορούμε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο .
Αν και με όσα βλέπω είμαι απαισιόδοξος .
Αυτά προς ενημέρωση των συναδέλφων και προς αποκατάσταση της αλήθειας . Τα υπόλοιπα στην Ολομέλεια , αν και όποτε συγκληθεί .
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών
Παναγιώτης Γ. Καρίπογλου

1 σχόλιο: