ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ 8 ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ 29-3-2016

Κείμενο θέσεων για το ασφαλιστικό , που συνυπέγραψαν και κατέθεσαν στην Ολομέλεια της 29.03.2016 , οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων : Σερρών , Δράμας , Κιλκίς , Χαλκιδικής , Γιαννιτσών , Αλεξανδρούπολης, Καστοριάς και Μυτιλήνης .
"Κύριε Πρόεδρε της Ολομέλειας,
Κύριοι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων ,
Ενώ η πολύμηνη και πολυμέτωπη μάχη μας έχει φθάσει σε κομβικό και οριακό σημείο, παρίσταται έντονη και επιτακτική η ανάγκη, να μορφοποιήσουμε τον αγώνα και τους στόχους μας και κυρίως να διαμορφώσουμε την τελική θέση και πρότασή μας για το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού.
Με βάση τα μέχρι στιγμής διαμειφθέντα και λαβόντα χώρα και θεωρώντας ότι οι παρακάτω προτάσεις – βασικές αρχές εκφράζουν (ως προς την κατεύθυνση των προβληματισμών τους) την πλειοψηφία του σώματος της Ολομέλειας αλλά και των μαχόμενων δικηγόρων της χώρας, καταθέτουμε προς έγκριση το παρακάτω κείμενο βασικών θέσεων, πάνω στις οποίες καλούμαστε να δομηθεί και να δημοσιοποιηθεί η τελική μας θέση και πρόταση για το ασφαλιστικό:
- ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Τ.Α.Α.: Όλα τα στοιχεία κατατείνουν στην απόλυτη αναγκαιότητα της διατήρησης της αυτοτέλειας του Ε.Τ.Α.Α. για λόγους που δεν χρήζουν μεγαλύτερης ανάλυσης
- ΜΙΚΤΟ-ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ :
Το σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών να είναι μικτό και συνδυαστικό, δηλαδή:
1)ανάλογα με τα έτη δικηγορίας του ασφαλισμένου και 2)ανάλογα με το καθαρό και πραγματικό φορολογητέο εισόδημά του.
Όμως με αναλογικά ποσοστά λογικά και έχοντα σχέση με την πραγματικότητα και όχι φυσικά με τα εξωφρενικά ποσοστά του προσχεδίου Κατρούγκαλου.
- ΑΝΕΙΣΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
- ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ)
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΠΑΛΙΩΝ – ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
- Οι εισφορές του ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ να παραμείνουν πάγια ποσά.
- Να δημιουργηθεί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (σε υποκατάσταση του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ)
- Να συνυπολογίζονται, με ανταποδοτικό χαρακτήρα, για τον καθορισμό του ποσού της σύνταξης, τα μέχρι σήμερα πραγματικά διανυθέντα έτη ασφάλισης-δικηγορίας.
- Επί καταβολής μεγαλύτερων ασφαλιστικών εισφορών, να ισχύει η ανταποδοτικότητα καταβολής μεγαλύτερης σύνταξης.
- ΝΕΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ : Εφόσον τα παραπάνω γίνουν αποδεκτά ως βασικές θέσεις του δικηγορικού σώματος, να ζητηθεί αναλογιστική μελέτη από την Ολομέλεια με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, προκειμένου να αξιολογηθεί η βιωσιμότητα της πρότασης αυτής.
- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπολογισμός (από την αναλογιστική μελέτη) του ποσοστού εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών, όχι με το ιδεατό και ανέφικτο του 95%, αλλά με το πραγματικό τρέχον ποσοστό (55-60%).
- ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ:
1.ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΩΝ – ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ (ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ – PSI κ.λ.π.)
2. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ
3.ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
4. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
5. ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ
6. ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου