ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αποφαση Συντονιστικης 24-3-2016

Συνεχιση αποχης δικηγορων εως 4-4-2016. Συγκληση Ολομελειας Προεδρων την 29-3-2016


ΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΉ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                   Πειραιάς, 24/3/2016
 Απόφαση για παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και τις 4 Απριλίου 2016- Σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στις 29 Μαρτίου 2016-Επίσκεψη στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά
 Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών  Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα 24/3/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επανέλαβε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη  διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς.
Η Συντονιστική Επιτροπή διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει έως τώρα ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος αποφάσισε:
-Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
-Την σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016.

Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τη δημιουργία Επιτροπής για θέματα προσφύγων και μεταναστών, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκε την Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.

5 σχόλια:

  1. Έτσι Πρέπει, Μέχρι τέλους εμείς δεν Σκύβουμε σε κανέναν ... Και εάν κάποιος "Επι-Κεφαλής" σκεφθεί να το κάνει, να το κάνει μόνος του για να τον θυμόμαστε.
    Μήπως όμως Κύριοι Συνάδελφοι πρέπει να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά του "Υπουργού" με το ερώτημα της οριστικής παύσης από το Δικηγορικό Σώμα?

    Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να πούμε "φτάνει", ως εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεχρι τελους εννοεις μεχρι τελικης καταστροφής δικής μας ,εννοείς? γιατι όπως παμε θα τα κλείσουμε τα γραφεία μας. το να κανεις αποχη χωρίς αποτελεσμα ειναι ηλιθιο όπως αποδείχτηκε και με την ψηφιση του ΚΠολΔ που ταχα νικησαμε και ψηφιστηκε 7 μηνες αργοτερα..τωρα αν θελεις εσυ να κανεις αποχή ενω ολοι οι αλλοι επαγγελματικοι κλάδοι δεν κανουν, κανε, αλλά αναγνώρισε το δικαίωμα μου σε εμενα το δικαίωμα της οικονομικης ελευθερίας να αποφασίζω ατομικα για το αν θα συμμετάσχω σε μια αποχή όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμενο κόσμο και όχι να δεσμεύομαι από την αποφαση των άλλων για το αν θα ζήσω την οικογενεια μου για να καταγραψεις ρεκορ ανουσιας στατιστικης αγωνιστικότητας..συνεπως αφηστε τα τσιτατα περασμένων δεκαετιών, οι μονες ενεργειες που έχουν αποτελεσμα ήταν των αγροτών..ξερεις,η συνεργάτης που θα διώξω σε λίγες ημέρες απο το γραφείον σε σημαντικο βαθμό λόγω και της αποχής και του μηδενισμού των εσόδων, αισθάνεται αγωνιστικα υπερηφανη για εμενα τωρα..αποτελεσμα κινητοποιησεων μηδεν, τα άλλα για τους αιθεροβάμονες με τα τσιτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ με συντελεστές συνάδελφε αθροιστικά (ασφαλιστικό και φορολογικό και έκτακτη εισφορά και ΦΠΑ και τέλος επιτηδεύματος κτλ) κοντά στο 70% του εισοδήματός σου το γραφείο σου θα παραμείνει ανοιχτό; Εκτός και αν είσαι της λογικής βγάζω 10 χιλιάρικα δηλωμένα και 10 μαύρα, ζω με τα μαύρα και από τα δηλωμένα δε βαριέσαι ας μου τα πάρουνε και όλα... επειδή όμως κάποιοι δουλεύουμε με εταιρίες, οπότε μαύρα zero, ναι, αποχή μέχρι τελικής πτώσης! Και επίσης δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά τα μετρητά πάνε για κατάργηση σιγά σιγά και μετά να δω όλους τους συναδέλφους που δηλώνουνε 6 και 7000 πώς θα τους τσουρουφλίσει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω συναδελφε κυριως εταιριες έχω και δηλωνω την πλεινότητα των εισοδημάτων του...δεν καταλαβες τι είπα, ναι να κάνουμε αποχή αν αποδειχτεί ότι έχει αποτέλεσμα...αν ομως δεν έχει όπως διαχρονικά έχει αποδειχτεί αυτοαποδεκατίζεσαι περαιτερω χωρίς νόημα.εξάλλου και το υπάρχον σύστημα με 5.000 ευρώ το χρόνο άνω της δεκατίας και με υποχρεωτική μετάταξη ανα τριετία δεν το λες και φθηνο αν το συγκρίνεις με απόλυτα νούμερα και όχι με ποσοστά. για μενα μετράει η αποτελεσματικότητα και όχι οι ρομαντικοι αγωνες.τελος πάντων ελπίζω ειλικρινά να κάνω λάθος και να δικαιωθείς εσύ (και όσοι έχουν παγιες αντιμισθίες)αλλά φοβάμαι ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα δικαιώσει την δική μου εκδοχή.

      Διαγραφή
  4. Συνάδελφε δεν αποκλείω η αποχή να μην έχει τελικά αποτέλεσμα, αλλά κάποτε επιτέλους πρέπει να πούμε ενα "ως εδώ"! Εδώ και 5 χρόνια κάθε χρόνο κάτι σκαρφίζονται, τη 1 ο ΦΠΑ, την άλλη το "τέλος" επιτηδεύματος, την άλλη η φορολόγηση από το 1ο Ευρώ, την άλλη το ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές, το μεγαρόσημο 4 φορές πάνω και αύξηση παραβόλων για μηνύσεις, την άλλη η προκαταβολή φόρου στο 100%, τώρα οι εισφορές στο 38,45% (γιατί αν πρόσεξες και οι "εκπτώσεις' του Κατρούγκαλου θα ισχύσουν για μια τριετία, μετά τι; Στις 15000 εισόδημα θα σου ζητάει 5.700 εισφορές, οπότε και χειρότερα θα είσαι... Οι μόνοι που ευνοούνται είναι όσοι δηλώνουν 6000 και βγάζουν άλλα 10 μαύρα... αλλά και τα μαύρα μέχρι πότε θα υπάρχουν; Και αν του χρόνου σκαρφιστούν και ένα τεκμήριο βάσει ηλικίας/εμπειρίας κτλ και σου πούνε πχ είσαι δικηγόρος 10 χρόνια, άρα τα 6000 που μου δηλώνεις δεν παίζουν, άρπα ένα τεκμαρτό πχ 15000 και ξεκίνα εισφορές, φόρους κτλ... Δεν υπάρχει δυστυχώς άλλη επιλογή, αποχή μέχρι τέλους, όσο εξαντλητική και αν είναι. Στην τελική καλύτερα να βάλω λουκέτο μόνος μου παρά να μου το βάλουν αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή