ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΔΣΑ Βασίλη Αλεξανδρή

Τις θέσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τις κινητοποιήσεις των δικηγόρων, εξέθεσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Βασίλης Αλεξανδρής.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε ότι οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα που θα επηρεάσει δραματικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πλήρη στήριξη του κόμματος στις κινητοποιήσεις των δικηγόρων οι οποίοι αγωνίζονται για την προάσπιση του δικαιώματος κάθε πολίτη στη δικαστική προστασία και τη νομική συμπαράσταση.

«Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ επαίρεται για το κατόρθωμα της ρύθμισης των δόσεων στην καταβολή των οφειλών, εισάγει, αντίθετα με τα όσα εισηγούνται ο νομικός κόσμος και η δικηγορική και δικαστική κοινότητα, προς ικανοποίηση των επιταγών της Τρόικας και των Τραπεζών, ένα νέο καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επισημαίνεται επίσης ότι «οι πλειστηριασμοί fast track, πολλαπλές και ηλεκτρονικές κατασχέσεις, εκποίηση των ακινήτων των οφειλετών σε τιμές απαξίας, ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών έναντι των εργαζομένων και του Δημοσίου, ουσιαστική ακύρωση της ένδικης προστασίας και της δικονομικής άμυνας προς όφελος των πιστωτών, βουβές δίκες στα χαρτιά χωρίς μάρτυρες, υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου ως νομικού συμπαραστάτη του πολίτη, είναι μερικές από τις αλλαγές με τις οποίες οι εμπνευστές της επιχειρούν να πλήξουν ξανά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την αξιοπρέπεια των λειτουργών και συλλειτουργών της και κυρίως να διαιωνίσουν την αδικία σε βάρος των πιο αδύναμων πολιτών υπονομεύοντας κάθε προσδοκία δίκαιης δίκης». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κυβέρνηση ότι αγνόησε προκλητικά τις επιστημονικές ενστάσεις και τις συλλογικές αντιδράσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και των Δικαστικών Ενώσεων, που ομόφωνα ζητούν την απόσυρση αυτών των διατάξεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου