ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 13-11-2014 ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΠΟΛΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ
ΠΡΟΣ
κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝ: Γραφείο Πρωθυπουργού
κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων
κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη 13-11-2014 την 24ωρη προειδοποιητική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου από τα καθήκοντά τους μετά την ενημέρωση που είχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου από τον Διευθυντή του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι το Νομοσχέδιο που αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομία (Κ.πολ.Δ.) θα κατατεθεί διατηρώντας μεταξύ άλλων τις διατάξεις για κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης.
Δυστυχώς το Υπουργείο προωθεί των ψήφιση ενός νομοσχεδίου του Νέου Κ.πολ.Δ. χωρίς να λάβει υπ’ όψιν την σύσσωμη αντίδραση των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου, του Πρωτοδικείου Αθηνών και εν γένει όλου του Νομικού κόσμου της Χώρας.
Ενός νομοσχεδίου που με τις διατάξεις, ιδίως της κατάργησης της εμμάρτυρης απόδειξης, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το δικαστηριακό ρόλο του μαχόμενο δικηγόρου.
Η δικαιολογία, ότι δήθεν επιτάσσει την ψήφιση των διατάξεων αυτών η Τρόικα είναι εξοργιστική και σε κάθε περίπτωση δεν ευσταθεί.
Η συνταγματική αρχή της εκατέρωθεν ακροάσεως των διαδίκων με ακρογωνιαίο λίθο την εξέταση επ’ ακροατηρίου των μαρτύρων αποτελεί εγγύηση για την έκδοση απόφασης που συνάδει με την ορθή απονομή δικαιοσύνης και είναι σε κάθε περίπτωση ανώτερη από κάθε δήθεν απαίτηση της Τρόικας.
Οι Έλληνες Δικαστές που εκτελούν στο σύνολο τους ενσυνείδητα τα καθήκοντά τους, είναι βέβαιο ότι θα εκδίδουν προδικαστικές αποφάσεις που θα ζητούν την εξέταση μαρτύρων καθώς με τις ένορκες βεβαιώσεις ως αποδεικτικό μέσο είναι βέβαιο ότι δεν επιτυγχάνεται η έκδοση ορθής απόφασης.
Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει περαιτέρω επιβράδυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εμμονή στην ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας όπως αυτός έχει συνταχθεί.
Ήδη ο Έλληνας Δικηγόρος έχει εξαθλιωθεί με τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί σε βάρος του.(Φ.Π.Α., φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές)
Δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση όμως και την αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος που δυστυχώς επιδιώκεται με τις αδιανόητες διατάξεις του προς ψήφιση Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Ήδη 42 Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με αίτησή τους προς τον κ. Πρόεδρο της Ολομέλειας ζητούν ΑΜΕΣΑ την σύγκληση της ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για να καθοριστεί η στάση του Σώματος εν όψει της δρομολογούμενης κατάθεσης του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Είναι επιβεβλημένο το Δικηγορικό Σώμα να αντιδράσει πριν την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοθετημένος στη Βουλή, γιατί δυστυχώς μετά θα είναι αργά.
Σας καλούμε κ. Υπουργέ να μην καταθέσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην Βουλή και να λάβετε υπ’ όψιν τις παρεμβάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας αλλά και του Δικαστικού Σώματος που ήδη έχει εκφράσει την άποψή του.
Δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση την αποδόμηση του δικηγορικού λειτουργήματος.
Υποχρέωση σας η απόσυρση των σχετικών διατάξεων.
Εκ του Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου