ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 22 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Για τη συνάντηση των Δικηγορικών Συλλόγων το Σάββατο 9-10-2010

Κοινοποιείται
προς όλους τους Περιφερειακούς
Δικηγορικούς Συλλόγους

Το Σάββατο 9-10-2010 στα γραφεία του Λ.Ε.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκε συνάντηση είκοσι δύο (22) Δικηγορικών Συλλόγων, στην οποία ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την «απελευθέρωση» του δικηγορικού λειτουργήματος.

Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι αναγκαία προκειμένου να συντονισθεί η κοινή δράση τους (αποχές κ.λ.π.) και η λήψη αποφάσεων στην κατεύθυνση της κατηγορηματικής άρνησης του Σώματος για όλα χωρίς εξαίρεση τα θέματα (κατάργηση ελαχίστων αμοιβών, κατάργηση γεωγραφικών περιορισμών, διαφήμιση, πολυτοπικές εταιρίες κ.λ.π.).

Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η αδρανοποίηση και ο εφησυχασμός της Ολομέλειας αποτελεί λανθασμένη επιλογή, η οποία τείνει να οδηγήσει σε οδυνηρή ήττα το Σώμα.

Είκοσι (20) από τους συμμετέχοντες επαρχιακούς Δικηγορικούς Συλλόγους υπέβαλαν κοινή αίτηση προς το Δ.Σ. του Λ.Ε.Δ.Ε, για τη σύγκληση έκτακτης Γ,Σ, τούτου τα Σάββατο 16-10-2010 προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομική κατάσταση του Λ.Ε.Δ.Ε. από την ενδεχόμενη κατάργηση της οικονομικής αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων ενόψει της επερχόμενης «απελευθέρωσης».


Οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων Δικηγορικών Συλλόγων ενημερώθηκαν από τον συνάδελφο - μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Σωτήρη Αθανασίου για τις δυνατότητες νομικών παρεμβάσεων των Δικηγορικών Συλλόγων στα θέματα των γεωγραφικών περιορισμών και της επιβολής Φ.Π.Α. στις δικηγορικές υπηρεσίες.

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2010


Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αιγίου, Ευρυτανίας, θεσσαλονίκης, Θήβας, Ιωαννίνων, Κατερίνης, Κιλκίς, Κορίνθου, Κω, Λευκάδας, Λιβαδιάς, Ναυπλίου, Σύρου, Τρίπολης, Χαλκίδας, Χαλκιδικής, Χίου, Φλώρινας.

Εκτός των ανωτέρω στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων Ζακύνθου, Λάρισας, Μυτιλήνης και Ρεθύμνου.
ypallilos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου