ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Δικαστικά «πυρά» κατά του πολιτικού συστήματος

Έλλειμμα αξιοπιστίας καταλόγισε στην κυβέρνηση και συνολικά το πολιτικό σύστημα ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε εκδήλωση για τον εορτασμό του προστάτη των δικαστών, Άγιου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.

Η κριτική του κυρίου Αθανασίου επικεντρώθηκε στο συνταξιοδοτικό και κυρίως στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει τον κλάδο των δικαστών στο ΙΚΑ, κάνοντας λόγο για επιχείρηση υπονόμευσης και απαξίωσης του θεσμού της δικαιοσύνης. Επισήμανε, μάλιστα, την εξαίρεση από την αλλαγή αυτή των βουλευτών και των υπουργών, για τους οποίους, όπως είπε, οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις που είναι οι μεγαλύτερες που έγιναν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Αθανασίου, οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης είναι πάγια πρακτική των κυβερνήσεων όταν οι αποφάσεις της «είναι κομματικά ασύμφορες», την ώρα που δηλώνουν – υποκριτικά – ότι επιθυμούν ανεξάρτητη δικαιοσύνη αφού διατηρούν σε ισχύ το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος οδηγεί σε παραγραφή των αδικημάτων τους πριν καλά-καλά αποκαλυφθούν.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου