ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Α. ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΝΤΥΠΗ ΥΠΟΒΟΛΗ (δύο αντίγραφα)


Η περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. υποβάλλεται κάθε ημερολογιακό τρίμηνο, μέχρι την 20η ημέρα που ακολουθεί την λήξη του. Όσοι δεν υποβάλουν μέχρι την 19η ημέρα, τότε ακολουθεί η πιο κάτω κλιμάκωση ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ.:

Ο Α.Φ.Μ. που λήγει σε:

1,2 ημερομηνία υποβολής 20/10/2010

3,4 ημερομηνία υποβολής 21/10/2010

5,6 ημερομηνία υποβολής 22/10/2010

7,8 ημερομηνία υποβολής 23/10/2010

9,0 ημερομηνία υποβολής 24/10/2010

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ

Μέχρι την 26η ημέρα του μήνα που ακολουθεί το τρίμηνο ανεξαρτήτως τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ. Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να γίνει και η πληρωμή του οφειλόμενου ποσού σε τράπεζα ή μέσω e-banking, με μεταφορά σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.


ΠΡΟΣΟΧΗ
Όταν υποβάλλεται περιοδική δήλωση ΦΠΑ για πρώτη φορά, αυτή υποχρεωτικά είναι χειρόγραφη προκειμένου ο φορολογούμενος να λάβει κωδικό υποβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου