ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ

«Φωτιές» ανάβει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η απόφαση του Μισθοδικείου που ανοίγει τον δρόμο να εισπράξουν οι δικαστές το 100% των αναδρομικών τους που κέρδισαν δικαστικά. 


Το Μισθοδικείο έκρινε αντισυνταγματικούς και αντίθετους στην ΕΣΔΑ τους νόμους που ψήφισε το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά, βάσει των οποίων, κόπηκε το 50% των αναδρομικών που έπρεπε να πάρουν οι δικαστές μετά τη δικαιώσή τους από το ίδιο δικαστήριο για τη μείωση των μισθών τους από το μνημόνιο 2. 


Με την απόφασή του Μισθοδικείου χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικοί οι νόμοι 4270/2014 και 4307/2014, που προέβλεψαν την περικοπή κατά 50% της διαφοράς αποδοχών που οφείλονταν στους δικαστικούς λειτουργούς, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 30.6.2014, μετά την προηγούμενη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου (88/2013) που έκρινε αντισυνταγματική την αναδρομική μείωση των αποδοχών τους από 1η Αυγούστου 2012 έως 30η Ιουνίου 2014.
Η απόφαση ελήφθη με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του ΣτΕ Ειρήνη Σάρπ και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Βώρο και με μειοψηφία δύο μελών του (καθηγητών Πανεπιστημίων). Το 9μελές Μισθοδικείο είναι αρμόδιο για να επιλύει τις διαφορές σχετικά με τις αποδοχές και συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και συγκροτείται από τρεις ανώτατους δικαστές, τρεις καθηγητές των Νομικών Σχολών (Α.Ε.Ι.) και τρεις δικηγόρους.

Η επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου αφορά 47 δικαστές που είχαν προσφύγει σε αυτό, ενώ η απόφαση που δημοσιεύθηκε αναμένεται να αποτελέσει τον προπομπό δημοσίευσης άλλων πολλών αποφάσεων που αφορούν χιλιάδες δικαστικούς λειτουργούς.
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

1 σχόλιο:

  1. καλά οι αποφασεις του Μισθοδικειου ειναι μια ζωη παρωδια, το δε αποτελεσμα της ψηφοφορίας είναι πα΄ντα γνωστό, ή 6-3 ή τωρα 7-2 θα είναι..δηλαδη ψηφιζουν παντα υπερ οι 3 δικαστες(αυτονοητο) και οι 3 δικηγοροι (γιατί αραγε παντοτε?) και για ξεκαρφωμα πιθανον όχι 2 ή 3 καθηγητες νομικής.. τους δικαστες τους αντιλαμβανομαι, οι δικηγοροι να μην παραπονουμαστε,αν πάντοτε συντασσομαστε με τους δικαστές είτε από πεποιθηση,είτε από φόβο (ποιος δικηγορος ευκολα θα ψηφισει εναντιον δικαστων?) είτε και από συμφέρον... συμπερασμα στη συνταγματικη αναθεωρηση θα έπρεπε να συγκροτηθει αλλιώς το μισθοδικείο αλλιώς είναι Γιανης και η παρεα του κερναει και Γιαννης πίνει (και η παρεα του μαζί?)..Αυτα ισχυουν γενικως ανεξαρτητα αν σε ορισμενς περιπτωσεις οι δικαστες έχουν δικαιο στα αιτηματα τους, με τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα στα 400 και σε μια πληρως χρεωκοπημενη χωρα, να κλαιγεσαι ότι τα 2000 ευρω είναι εξευτελιστικά για δικαστη, μπορει πλεον να ακουγεται για καποιους καπως προκλητικο. Το δε θεατρο παρόγου που ζουμε 6 χρόνια, το κρατος κοβει μισθους-συνταξεις, τα δικαστηρια για ορισμένους πβεβαια μόνο τα βγαζουν αντισυνταγματικα, το κρατος κανει νεα μειωση μισθων-συνταξεων για να ανταπεξελθει στην επιστροφη αναδρομικών, τα δικαστηρια κρινουν και αυτα αντισυνταγματικα,κλπ.

    Ορθως ή οχι , αν δεν υπαρχει χρημα, βγαλτε τα όλα αντισυνταγματικα, στο ταμείο μηδεν...ο κοφτης όμως μπορει να τους πιάσει όλους στο τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή