ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Δ.Σ. ΣΥΡΟΥ: ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ 15-7-2016 ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΠΟΛΔ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΡΟΥ

Ν.Π.Δ.Δ.
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΠΛ. ΜΙΑΟΥΛΗ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ
ΣΥΡΟΣ
ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 84100
ΤΑΧ. ΘΥΡ. : 66
ΤΗΛ.:          (22810) 87400- 82407 - 84431
ΦΑΞ:          (22810) 88116- 80709
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   κ. Παπαδάκη ΄Ολγα
e-mail:    dss@hol.gr

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.   1802                            ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ   29-6-2016


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου που συνεδρίασε σήμερα 29  Ιουνίου 2016, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την συνέχιση της αποχής των Μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους έως και την 15 Ιουλίου 2016 με το παρακάτω πλαίσιο χορήγησης αδειών.
ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 30/6/2016
·        Πολιτικές Υποθέσεις
-Τακτική Διαδικασία: Δεν καταθέτουμε δικόγραφα, ούτε συζητάμε υποθέσεις που άπτονται της τακτικής διαδικασίας. Αν υπάρχουν θέματα παραγραφής ή προθεσμιών, πρέπει να γίνεται αίτηση προς το Δ.Σ., η οποία να είναι πλήρως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.
-Ειδικές Διαδικασίες: Καταθέτουμε δικόγραφα που άπτονται της ειδικής διαδικασίας, χωρίς αίτηση.
Δεν καταθέτουμε αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής. Αν όμως υπάρχει προθεσμία/ παραγραφή, πρέπει να γίνεται αίτηση προς το Δ.Σ., η οποία να είναι αρκούντως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.
Για τη συζήτηση των υποθέσεων που άπτονται των ειδικών διαδικασιών, πρέπει να γίνεται αίτηση για χορήγηση αδείας, αρκούντως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.
- Επιτρέπεται η κατάθεση αιτήσεων για έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου με την σώρευση διαταγής πληρωμής για οφειλόμενα μισθώματα
-Εκούσια Δικαιοδοσία: Κατάθεση όλων των δικογράφων ανεξαιρέτως και συζήτηση όλων των υποθέσεων που αφορούν και άπτονται αυτής της διαδικασίας . Συμπεριλαμβάνονται και οι αιτήσεις για υπαγωγή στο Νόμο των Υπερχρεωμένων
-Ασφαλιστικά Μέτρα: Κατάθεση και συζήτηση, χωρίς αίτηση για χορήγηση άδειας, είτε υπάρχει προσωρινή διαταγή είτε δεν υπάρχει προσωρινή.

·        ΟΧΙ κοινοποίηση αποφάσεων  (για να μην «τρέχουν» οι προθεσμίες ασκήσεως ενδίκου μέσου.
      Εάν έχει κοινοποιηθεί ήδη απόφαση το ένδικο μέσο ασκείται

·        Ποινικές Υποθέσεις
Αποχή από όλες τις ποινικές υποθέσεις, εκτός αν έχει συμπληρωθεί η 6ετία στον α’ βαθμό και η 7ετία στον β’ βαθμό.
Κρατούμενοι: Συζητούνται α) αν είναι προσωρινά κρατούμενοι ή β) κρατούνται με καταδικαστική απόφαση για το ίδιο αδίκημα για το οποίο δικάζονται.

·        Διοικητικές Υποθέσεις
Αποχή από συζήτηση διοικητικών υποθέσεων
Μόνο κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής, εφόσον υπάρχει διοικητική πράξη και επομένως προθεσμία για κατάθεση της προσφυγής ή ανακοπής κλπ.

·        Αποχή από όλες τις διοικητικές επιτροπές
·        Διαδικασία εκτέλεσης: Δεν θα γίνονται κοινοποιήσεις επιταγών προς εκτέλεση/απογράφων
ΑΠO ΤΟΝ

 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου