ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Δ.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ: ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ 15-7-2016 ΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΠΟΛΔ

 



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                      Ναύπλιο  30-6-2016
        Ν Α Υ Π Λ Ι ΟΥ  

                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ
ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, στη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την συνέχιση της αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, με το παρακάτω πλαίσιο χορήγησης αδειών.
•    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
- Τακτική Διαδικασία: Δεν καταθέτουμε δικόγραφα, ούτε συζητάμε υποθέσεις που άπτονται της τακτικής διαδικασίας. Αν υπάρχει θέμα επείγοντος, πρέπει να γίνεται αίτηση για χορήγηση άδειας προς το Δ.Σ., η οποία να είναι πλήρως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.
- Ειδικές Διαδικασίες: Καταθέτουμε δικόγραφα που άπτονται της ειδικής διαδικασίας, χωρίς αίτηση.
Δεν καταθέτουμε αιτήσεις για έκδοση διαταγών πληρωμής. Αν υπάρχει θέμα επείγοντος, πρέπει να γίνεται αίτηση για χορήγηση άδειας προς το Δ.Σ, η οποία να είναι αρκούντως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.
Για τη συζήτηση των υποθέσεων που άπτονται των ειδικών διαδικασιών, αν υπάρχει θέμα επείγοντος, πρέπει να γίνεται αίτηση για χορήγηση άδειας προς το Δ.Σ η οποία να είναι αρκούντως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.
- Επιτρέπεται η κατάθεση αιτήσεων για έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου με την σώρευση διαταγής πληρωμής για οφειλόμενα μισθώματα
- Εκούσια Δικαιοδοσία: Καταθέτουμε δικόγραφα που άπτονται της εκούσιας διαδικασίας, χωρίς άδεια. Συμπεριλαμβάνονται και οι αιτήσεις για υπαγωγή στο Νόμο των Υπερχρεωμένων. Επιτρέπεται                ΜΟΝΟ η συζήτηση των υποθέσεων συναινετικών διαζυγίων και των προδικαστικών Ειρηνοδικείου (υπερχρεωμένα).
- Ασφαλιστικά Μέτρα : Καταθέτουμε χωρίς αίτηση για χορήγηση άδειας.  Συζητούμε ΜΟΝΟ όταν υπάρχει  προσωρινή διαταγή.



·         ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 Αποχή από όλες τις ποινικές υποθέσεις, εκτός αν έχει συμπληρωθεί η 6ετία στον α΄ βαθμό και η 7ετία στον β΄ βαθμό.
Κρατούμενοι: Συζητούνται α) αν είναι προσωρινά κρατούμενοι ή β) κρατούνται με καταδικαστική απόφαση για το ίδιο αδίκημα για το οποίο δικάζονται.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
 Αποχή από συζήτηση διοικητικών υποθέσεων.
Αν υπάρχει θέμα προθεσμίας για κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής, πρέπει να γίνεται αίτηση προς το Δ.Σ., η οποία να είναι πλήρως αιτιολογημένη και αποδεδειγμένη.

Αποχή από όλες τις διοικητικές επιτροπές.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: Δεν θα γίνονται κοινοποιήσεις επιταγών προς εκτέλεση.
Επιτρεπτές, χωρίς άδεια, οι επιδόσεις αποφάσεων (προς γνώση)  καθώς και εξωδίκων.


ΓΙΑ   ΤΟ  Δ.Σ.  ΤΟΥ  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΝΑΥΠΛΙΟΥ
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                         ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΟΡΦΑΝΟΣ                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΠΕΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου