ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επικείμενη αποφυλάκιση κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                Αθήνα, 22/2/2016

Για την επικείμενη αποφυλάκιση κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει και δεν μπορεί να καταλογιστεί ούτε η ελάχιστη μομφή κατά του δικηγορικού σώματος, με αφορμή την απολύτως δικαιολογημένη αποχή των μελών του από την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. 
Όσοι τα αντίθετα ισχυρίζονται ή υποστηρίζουν προσποιούνται ότι αγνοούν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα βεβαιώνει ανεπιφύλακτα ότι η αποφυλάκιση ήταν έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτη και χωρίς την μεσολάβηση της αποχής των δικηγόρων. 
Την αναμφισβήτητη αυτή αλήθεια πιστοποιούν οι αριθμοί που δεν αφήνουν περιθώριο αντίρρησης.  Στη συγκεκριμένη δίκη παρίστανται περί τους 100 συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.  Οι κατηγορούμενοι είναι 37 και οι μάρτυρες κατηγορητηρίου 130, από τους οποίους μέχρι την έναρξη της αποχής είχαν εξεταστεί μόλις 21, χωρίς να υπολογίζονται οι προταθέντες μάρτυρες υπεράσπισης, που είναι περίπου 150, η ανάγνωση τεράστιου αριθμού εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνεται η προβολή υλικών φορέων ήχου και εικόνας (cd), οι απολογίες των κατηγορουμένων και οι αγορεύσεις εισαγγελέων και συνηγόρων.  Η συνδρομή των αντικειμενικών αυτών λόγων σε συνδυασμό με την έλλειψη αιθουσών και την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλών, πολυπρόσωπων και πολύπλοκων αποδεικτικώς δικών έχει αντικειμενικώς αναγνωριστεί από όλους, ως λόγος επιβράδυνσης της διεξαγωγής τους. Τούτο έχει συνομολογηθεί, με δημόσια δήλωση, από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Οι δικηγορικοί σύλλογοι, απολύτως συνεπείς στην αντίληψη ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός στην απονομή της Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν τα μέλη τους πλήττονται ανελέητα, δεν επιτρέπουν την υπονόμευσή τους.  Εν προκειμένω, χορηγούν άδειες για τη διεξαγωγή δικών, στις οποίες συντρέχει κίνδυνος παραγραφής ή συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι εφικτή η περάτωση της δίκης εντός των εν λόγω χρονικών ορίων.
 Όσοι λοιπόν αναζητούν άλλοθι στην αποχή των δικηγόρων για την επικείμενη αποφυλάκιση, δεν εξυπηρετούν την αλήθεια, αλλά επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου